Σελίδες

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΞΕΠΑΓΙΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ... Νέα σύσταση κατά της χρήσης τζακιών!

Περιορισμό της ''άσκοπης'' χρήσης τζακιών ζητούν από τους πολίτες το υπουργείο ΠΕΚΑ και το υπουργείο Υγείας με κοινή τους ανακοίνωση, καθώς, όπως επισημαίνεται, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και την Κυριακή ευνοείται η συσσώρευση ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
 
Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια σύσταση είχε εκδοθεί και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. 
 
Η ανακοίνωση αυτή έρχεται λίγες εβδομάδες μετά τις πληροφορίες ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος σχεδιάζει να επιβάλει απαγορευτικό στα ελληνικά νοικοκυριά να καίνε τζάκια και ξυλόσομπες, ανά περιοχές και χρονικά διαστήματα, όπου θα καταγράφονται υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων, επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία. 
 
Η νέα αυτή ρύθμιση αναμένεται να εφαρμοστεί για πρώτη φορά στα χρονικά της χώρας και περιλαμβάνεται σε πακέτο μέτρων που ετοίμασε το υπουργείο Περιβάλλοντος για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αιθαλομίχλης.
 
Τα μέτρα θα ανακοινώνονται με ανακοίνωση του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την Περιφέρεια Αττικής και από τον καθ' ύλην αρμόδιο περιφερειάρχη για τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας.
 
 
Με άλλα λόγια, οι πολίτες θα ξεπαγιάσουν για το κοινό καλό... δεδομένου ότι τα περισσότερα νοικοκυριά δεν έχουν αγοράσει πετρέλαιο και η κεντρική θέρμανση είναι μια παλιά ξεχασμένη ιστορία.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου