Σελίδες

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Στουρνάρας σε φοιτητές: βρείτε… δουλειά για να πάρετε επίδομα θέρμανσης

Το μείζον θέμα που αναδείξαμε από τις 29/10, έφτασε σήμερα στην αίθουσα του κοινοβουλίου. Ο υπουργός Οικονομικών με τον υδράργυρο να βυθίζεται, εκλήθη να απαντήσει για ποιο λόγο δεν χορηγείται επίδομα θέρμανσης στους φοιτητές. Η απάντηση που έδωσε ήταν μια από τα… ίδια. Φοιτητές, δεν πρόκειται να εισπράξουν ούτε …ευρώ τσακιστό εκτός και αν… βρουν δουλειά.


Το ότι ο νέος δεν μπορεί να βρει δουλειά ακόμη και αν έχει ολοκληρώσει πτυχίο και μεταπτυχιακό, προφανώς διαφεύγει του υπουργού. Όταν λοιπόν εκλήθη να απαντήσει σε σχετική ερώτηση βουλευτή των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» υποστήριξε: «σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 1 της Δ33 5037619 ΕΞ/18.10.2013 υπουργικής απόφασης, εξαιρούνται από τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, μεταξύ άλλων, τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνονται στη Δήλωση της Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ως προστατευόμενα μέλη του υπόχρεου κατά το άρθρο 7 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. Επομένως, οι φοιτητές δύνανται να λάβουν το εν λόγω επίδομα, εφόσον δεν είναι προστατευόμενα μέλη και πληρούν τις υπόλοιπες προϋποθέσεις της προαναφερθείσας απόφασης».
Τι λέει λοιπόν ο υπουργός; Ότι ο 18χρονος που σπουδάζει στην Πάτρα –η οποία σημειωτέον δεν έχει φυσικό αέριο- δεν δικαιούται επίδομα θέρμανσης επειδή είναι προστατευόμενο μέλος των γονιών του. Και είναι προστατευόμενο μέλος επειδή δεν έχει δικό του εισόδημα. Αν είχε δικό του εισόδημα δεν θα ήταν προστατευόμενο μέλος και θα έπαιρνε επίδομα. Ο απόλυτος παραλογισμός. Μάλιστα, το ότι  είναι προστατευόμενο μέλος, δεν σημαίνει πλέον απολύτως τίποτα για τους γονείς. Μόνο μια πιθανότητα υπάρχει να εισπράξουν το επίδομα τέκνων και αυτό υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια.
Ιδού και το θέμα που είχε αναδείξει το fpress.gr αμέσως μόλις εκδόθηκε η σχετική υπουργική απόφαση.
Ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε τη Βουλή ότι η δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού θα ανέλθει στο ποσό των 170 εκατ. ευρώ το 2013, των 190 εκατ. ευρώ το 2014 και των 210 εκατ. ευρώ από το 2015 και εφεξής.
 http://www.fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου