Σελίδες

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Αρκετές αλλαγές στο σχέδιο του φόρου για ακίνητα, οικόπεδα και αγροτεμάχια - Μικρότερη η επιβάρυνση για τα τελευταία σε σχέση με το αρχικό σχέδιο Με έκπτωση 30% για τα μη ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα κατατίθεται την Πέμπτη το νέο σχέδιο για τον Φόρο Ακινήτων

του Γιώργου Δημητρομανωλάκη
Σημαντικές αλλαγές της τελευταίας στιγμής υπάρχουν στο νομοσχέδιο για τη φορολογία ακίνητων το οποίο θα δοθεί την Πέμπτη στη δημοσιότητα από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, για τα μη ηλεκτροδοτουμενα ακίνητα θα υπάρχει έκπτωση 30% στη φορολογία. Αντίθετα, εάν το ακίνητο είναι άδειο, αλλά ηλεκτροδοτείται, τότε ο φόρος θα πληρώνεται κανονικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ονομασία του φόρου θα είναι ΕΝΦΙΑ. Ο νέος φόρος θα ισχύσει με το νέο έτος. Στη νέα εκδοχή του Φόρου Ακινήτων τα έσοδα που προσδοκώνται είναι 2,64 δισ. ευρώ και προβλέπουν τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων και των οικοπέδων.
Ο φόρος των αγροτεμαχίων είναι πάντως χαμηλότερος σε σχέση με τα όσα προέβλεπε το αρχικό σχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.
Με το νέο καθεστώς θα προκύψουν δύο ταχύτητες. Ένας φόρος που θα προκύπτει με βάση την αξία κάθε ακίνητου ξεχωριστά και ένα συμπληρωματικό φόρο για το σύνολο της ακίνητης περιουσίας εφόσον αυτή ξεπερνά ένα αφορολόγητο, πιθανότητα στις 300.000 ευρώ.

Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου