Σελίδες

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

«Ειμαστε όλοι Ανώνυμοι» την Ημέρα του Γκάι Φοκς Εκατομμύρια μάσκες διαδηλώνουν

Ουάσινγκτον, Λονδίνο και περίπου 400 άλλες τοποθεσίες του πλανήτη αναμένεται να δονηθούν από την Πορεία των Εκατομμυρίων Μασκών στην οποία καλούν άνθρωποι που υποστηρίζουν τους Anonymous, το WikiLeaks, το Pirate Party, το κίνημα Occupy και άλλες ομάδες που ζητούν την κοινωνική δικαιοσύνη. 

 Διοργανωτής δεν υπάρχει, λέει ένας από τους ομιλητές της πορείας που θα ξεκινήσει από το Μνημείο της Ουάσινγκτον για να καταλήξει στο Λευκό Οίκο, ο Άντριου Κρεγκ, “επειδή οποιοσδήποτε τιμά την ελευθερία και δεσμεύεται στις αρχές της δημοκρατίας μπορεί να πάρει μέρος”.
Σύμφωνα με τους υποστηρικτές της Πορείας των Εκατομμυρίων Μασκών, πρόκειται για μια ειρηνική εκδήλωση με αίτημα την κυβερνητική διαφάνεια και την επίγνωση της πολιτικής διαφθοράς. Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται, αλλά δεν υποχρεούνται, να φορούν μάσκες.
Από τη στιγμή που οι Anonymous είναι ένα κίνημα χωρίς επικεφαλής, η εκδήλωση δεν έχει επίσημη ιστοσελίδα ή εκπροσώπους. “Κανείς δεν είναι επικεφαλής: Είναι ένα κίνημα, όχι μια οργάνωση” αναφέρεται στην ιστοσελίδα MillionMaskMarch.org.
Η Πορεία των Εκατομμυρίων Μασκών λαμβάνει χώρα στις 5 Νοεμβρίου για να συμπέσει με την Ημέρα του Γκάι Φοκς, την ημέρα μνήμης της απόπειρας ανατίναξης του κοινοβουλίου το 1605. Οι Anonymous υιοθέτησαν τη μάσκα του Γκάι Φοκς που έγινε διάσημη μέσα από το κόμικ “V for Vendetta” του Άλαν Μουρ που κυκλοφόρησε στις αρχές της δεκαετίας του '80 και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 2005.
Στο Λονδίνο, η πορεία αναμένεται να ξεκινήσει από την πλατεία Τραφάλγκαρ με σκοπό να κατευθυνθεί στο Κοινοβούλιο, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα OpVendetta, για να πει στην κυβέρνηση “φτάνει πια”. Οι Anonymous της Βρετανίας σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν μια σιωπηλή πορεία και προειδοποιούν τους συμμετέχοντες να μην επιδείξουν επιθετικότητα και σε περίπτωση αστυνομικής επέμβασης να “αντισταθούν ειρηνικά”. Η πορεία στο Λονδίνο συμπίπτει επίσης με τη λεγόμενη “Φωτιά της Λιτότητας” (Bonfire of Austerity) που διοργανώνεται από την οργάνωση People's Assembly.
http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου