Σελίδες

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Ἁνασφάλιστοι ΟΑΕΕ" το νέο κίνημα των ελεύθερων επαγγελματιών

Η κρίση δημιουργεί κινήματα… Αυτή την φορά η αδυναμία 389.000 ελεύθερων επαγγελματιών να αποπληρώσουν τις εισφορές στο ασφαλιστικό του ταμείο, ήταν η αιτία για να δημιουργηθεί το κίνημα των «Ανασφάλιστων του ΟΑΕΕ".


Σκοπός των “Ανασφάλιστων του Ο.Α.Ε.Ε.”, όπως οι ίδιοι λένε, είναι να ενεργοποιήσει τον κόσμο ώστε να διεκδικήσει τα συμφέροντά του με τα κατάλληλα νομικά μέσα (εξώδικες, δικαστικές ενέργειες, κ.λ.π)
Όπως επισημαίνουν «400,000 ελεύθεροι επαγγελματίες απειλούνται με κατασχέσεις  για τις  οφειλές τους προς τον ΟΑΕΕ.  Με ένα γρήγορο υπολογισμό δηλαδή, (400,000 Επαγγελματίες μαζί με τις οικογένειες  τους, με ένα μέσο όρο 2 παιδιών, μιλάμε για 1.600.000  πληθυσμό)  χωρίς να υπολογίσουμε τους  υπαλλήλους μαζί  με τις δικές τους οικογένειες  που  έχει στην επιχείρηση του ο κάθε οφειλέτης προς τον ΟΑΕΕ.
Τα αιτήματα της ομάδας
Δικαίωμα στην επιλογή ταμείου κρατικού ή ιδιωτικού όπως γίνεται
στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες , Γερμανία - Βέλγιο κ.λ.π και επιστροφή κεφαλαίου σε όποιον δεν θέλει την συνέχισή του σε Ο.Α.Ε.Ε. Επίσης κατάργηση της δίωξης των ασφαλισμένων. Αποποινικοποίηση των οφειλών, ώστε ο "ασφαλισμένος" να μην χάνει την ελευθερία του αλλά ούτε την περιουσία του.
4) Κατάργηση της απαίτησης ασφαλιστικής ενημερότητας για θεώρηση ΚΒΣ.
Να μην εξαρτάται ο κάθε ασφαλισμένος από τον Ο.Α.Ε.Ε. για να θεωρήσει βιβλία ή στοιχεία ΚΒΣ, με αποτέλεσμα να κλείνει η μια επιχείρηση μετά την άλλη, αφού ο "ασφαλισμένος" αδυνατεί μέσα στην κρίση να πληρώσει δόσεις ή να κάνει ρύθμιση. Αποτέλεσμα αυτού του μέτρου είναι να παύουν οι "ασφαλισμένοι" τις εργασίες τους, αφού οι πωλήσεις δίχως παραστατικά συνιστούν ποινικό αδίκημα. Αυτό το μέτρο αυξάνει την ανεργία και επιδεινώνει την Ελληνική οικονομία.
 http://www.fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου