Σελίδες

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΙΚΑ: Διευκρινίσεις για τη ρύθμιση καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών

Σε διευκρινίσεις για τις δυνατότητες ρύθμισης καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών από τους εργοδότες προχώρησε η διοίκηση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, με ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμενα, το ΙΚΑ υπενθυμίζει στους εργοδότες που έχουν καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές, και δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης, ότι παρέχεται η δυνατότητα να προχωρήσουν στην εξόφληση αυτών, με την ένταξή τους στη ρύθμιση «Νέας Αρχής» του Ν. 4152/2013, για κεφαλαιοποιημένες οφειλές έως 31.12.2012.

Η αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση της «Νέας Αρχής» υποβάλλεται άπαξ σε οποιοδήποτε χρονικό διάστημα έως την 30.06.2017, με απαραίτητη ασφαλώς και την καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ΙΚΑ, η άμεση υπαγωγή στη ρύθμιση, καθώς και η συντομότερη αποπληρωμή των οφειλών, δίνει στους εργοδότες τη δυνατότητα να επωφεληθούν από το μέγιστο δυνατό αριθμό μηνιαίων δόσεων, καθώς και από τη μέγιστη δυνατή έκπτωση επί των κάθε είδους προσαυξήσεων, πρόσθετων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων της κεφαλαιοποιημένης, την 31.12.2012, οφειλής. «Υπενθυμίζουμε, ότι για κάθε μήνα καθυστέρησης υπαγωγής στη ρύθμιση, μετά την 30.06.2013, οι δόσεις μειώνονται αντίστοιχα», σημειώνεται.

Παράλληλα, όσον αφορά σε οφειλές μισθολογικών περιόδων απασχόλησης από 01.01.2013 έως 30.06.2013, αυτές θα ρυθμίζονται σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Κατά συνέπεια, η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, καλεί όλους τους οφειλέτες του Ιδρύματος να υποβάλουν άμεσα σχετική αίτηση στα αρμόδια υποκαταστήματα, προκειμένου να επωφεληθούν των ευνοϊκών διατάξεων για το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό δόσεων και των ιδιαίτερα σημαντικών εκπτώσεων, αξιοποιώντας στο έπακρο τη δυνατότητα που τους παρέχεται.
 http://www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου