Σελίδες

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

«Μετά από τρία πτυχία καθαρίζω τουαλέτες» : Το σχόλιο του Ισπανού που τον καθιέρωσε ως το πρόσωπο της χαμένης γενιάς

Το γύρο του ίντερνετ έκανε το σχόλιο του 25 χρονου Benjamin Serra Bosch, του νεαρού Ισπανού που όπως δήλωσε μετά από ένα μεταπτυχιακό κι ένα διδακτορικό η μόνη δουλειά που βρήκε ήταν να καθαρίζει τουαλέτες σε ένα μπαρ του Λονδίνου.

Όπως αναφέρει η Telegraph, το σχόλιο αυτό έσπευσαν να συμμερισθούν χιλιάδες συμπατριώτες του που αισθάνονται πως οι ελπίδες τους για ένα βιώσιμο μέλλον έχουν πλέον εξανεμιστεί.
Ο 25χρονος αναφέρει στο λογαριασμό του στο facebook: «Έλαβα διακρίσεις για τις σπουδές μου και τώρα καθαρίζω σκ... στις τουαλέτες μια ξένης χώρας. Δουλεύω εκεί από το Μάιο και μετά από πέντε μήνες για πρώτη φορά συνειδητοποίησα την αλήθεια».



Ο νεαρός Ισπανός ωστόσο δηλώνει πως δεν ντρέπεται για την δουλειά που κάνει αν και είναι κάτοχος πτυχίων δημοσιογραφίας, διαφήμισης και μεταπτυχιακών τίτλων στις διεθνείς σχέσεις και την επικοινωνία.
«Δεν ντρέπομαι για αυτό που κάνω. Το να καθαρίζω είναι μια δουλειά. Αυτό που με κάνει να ντρέπομαι είναι πως πρέπει να το κάνω γιατί κανείς δεν μου έδωσε μια ευκαιρία στην Ισπανία. Υπάρχουν πολλοί Ισπανοί σαν και εμένα στο Λονδίνο. Είμαστε μια επιδημία. Μην γελιέστε. Εμείς οι νέοι δεν βρισκόμαστε εδώ για να μάθουμε τη γλώσσα, για να ζήσουμε μια περιπέτεια και νέες εμπειρίες. Είμαστε οικονομικοί ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ". Πίστευα πως άξιζα κάτι καλύτερο μετά την ακαδημαϊκή καριέρα που ακολούθησα. Έκανα λάθος...»

Η προσωπική του ιστορία αντικατοπτρίζει την κατάσταση των νέων Ισπανών όπου η ανεργία στις ηλικίες κάτω των 25 ετών έχει εκτοξευτεί στο 56% και καθημερινά όλο και περισσότεροι αναζητούν την εργασιακή τους τύχη εκτός συνόρων.




Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου