Σελίδες

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

"Καμπάνα" σε... νταή οδηγό του ΟΑΣΘ

Ποινή φυλάκισης τριών ετών επέβαλε πριν από λίγο το Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε βάρος οδηγού του ΟΑΣΘ, ο οποίος το βράδυ των Χριστουγέννων του 2009 ξυλοκόπησε άγρια νεαρό επειδή έκλεινε με το αυτοκίνητό του λεωφορειολωρίδα!


Το δικαστήριο αποφάσισε η ποινή να είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα κι έτσι ο οδηγός αφέθηκε ελεύθερος. Την ημέρα του επεισοδίου, ο κατηγορούμενος διαπληκτίστηκε με το νεαρό ο οποίος είχε σταθμεύσει προσωρινά το αυτοκίνητό του στη λεωφορειολωρίδα της Εγνατίας οδού, στο ύψος της Αντιφγονιδών. Σύμφωνα με μαρτυρίες ο "νταής" οδηγός του ΟΑΣΘ χτυπούσε το κεφάλι του νεαρού στο οδόστρωμα, ενώ το... βούτηξε σε μία λακούβα με νερά! Ο κατηγορούμενος στην απολογία του υποστήριξε ότι ο νεαρός κινήθηκε απειλητικά εναντίον του και τον έβρισε όταν άνοιξε την πόρτα του λεωφορείου. Μάλιστα για να δικαιολογήσει τις πράξεις του ανέφερε ότι "θόλωσε όταν ο νεαρός έβρισε τη σύζυγό του η οποία έχει φύγει από τη ζωή".
Από την πλευρά του ο νεαρός. ο οποίος επίσης ήταν κατηγορούμενος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών μηνών με τριετή αναστολή, υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση να διαπληκτιστεί με τον οδηγό του ΟΑΣΘ λέγοντας ότι ανέβηκε στο λεωφορείο για να ζητήσει εξηγήσεις για το παρατεταμένο κορνάρισμα, όμως κατέληξε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το επεισόδιο ο οδηγός του ΟΑΣΘ συνέχισε κανονικά το δρομολόγιο Σταυρούπολη – Πανεπιστήμιο (27) ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ, «από έρευνα που είχε γίνει μέσω του συστήματος τηλεματικής διαπιστώθηκε ότι το λεωφορείο σταμάτησε μόλις για δύο λεπτά» στο σημείο όπου εκτυλίχθηκε ο καβγάς. Μάλιστα την ώρα του περιστατικού δεν ήταν σε ισχύ ο λεωφορειόδρομος...!

Read more:
Seleo.gr News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου