Σελίδες

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Μείωση φόρου για όσους πληρώνουν με πιστωτική και χρεωστική κάρτα

Οι φορολογούμενοι που θα συναλλάσσονται με την χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών θα απολαμβάνουν από το 2015 έκπτωση από τον φόρο εισοδήματος ύψους 2%-3% επί της αξίας των αγορών τους, σύμφωνα με σενάριο που επεξεργάζεται η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, αλλά ακόμη δεν έχει λάβει την έγκριση της τρόικας.
 
Το σχέδιο των πιστωτικών και χρεωστικών κρατών έπεσε στο τραπέζι στην δίωρη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο υπουργείο Οικονομικών με βασικά θέματα τα κίνητρα συλλογής αποδείξεων και τη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
 
Στη συνάντηση μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης και ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Στυλιανός Στασινόπουλος.
 
Στη συνάντηση εξετάσθηκε σε βάθος η θέσπιση κινήτρων για τη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών κατά τις συναλλαγές των καταναλωτών.
 
Το υπουργείου Οικονομικών έχει στόχο να τριπλασιασθεί η χρήση του πλαστικού χρήματος στην Ελλάδα, κάτι που σύμφωνα με έρευνες θα μπορούσε να μειώσει κατά 20% την φοροκλοπή στον ΦΠΑ.
 

  http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου