Σελίδες

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Να πηδηχτούνε σαν άνθρωποι…

Τις προάλλες πήρα το τραίνο και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προσπαθούσα να σπάσω σε τάλιρα αυτά που είπε ο Τσίπρας στην Κέρκυρα (… Κέρκυρα με το Ποντικονήσι) για τους έντιμους πατριώτες που βρέθηκαν στην κάλπη της δεξιάς, αλλά τώρα θα πρέπει να ανταποκριθούν στο κάλεσμα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή και την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς.

Ενώ λοιπόν προσπαθούσα να…φέρω στο μυαλό μου κάποιον έντιμο πατριώτη που είναι χωμένος στην κάλπη της δεξιάς, στις πίσω θέσεις του βαγονιού ξέσπασε φασαρία: Μία σταφιδιασμένη γριά την είπε, άσχημα, σε ένα ζευγαράκι, κοντά στα 20, που το είχε ρίξει στο χαμούρεμα, μην σκεφτείς τίποτα το πολύ σοβαρά, κάτι φιλιά και αγκαλιές. Η γριά αφού τους… απείλησε ότι θα καλέσει τον ελεγκτή, συντηρούσε τον καβγά από μόνη της, λέγοντας διάφορες αρλούμπες, ότι το τρένο δεν είναι κρεβατοκάμαρα και ότι, τα παιδιά, θα έπρεπε να ντρέπονται και πολλά άλλα κουλά.

Γράφει ο ιανός

Μετά από μερικά λεπτά η πιτσιρίκα (τελικά τα αγόρια είμαστε μεγάλοι χαλβάδες) τα πήρε άσχημα και έριξε ένα ξεγυρισμένο χεσίδι στη γριά, καταλήγοντας ότι, στην τελική, φιλιούνται στο τρένο γιατί δεν έχουν δουλειά για να νοικιάσουν μία τρύπα και να φύγουν από τα σπίτια των γονιών τους, γιατί δεν έχουν τα λεφτά όχι μόνο για να πάνε διακοπές, αλλά ούτε σε ένα δωμάτιο ενός κωλοξενοδοχείου για να πηδηχτούνε σαν άνθρωποι… Κάγκελο η γριά! Αλλά μετά την παύση, η πιτσιρίκα το συνέχισε λέγοντας πως η δική της η γενιά μπορεί να μην έζησε πείνες και στερήσεις, όπως η γενιά της γριάς, αλλά η δική της η γενιά δεν έχει μπροστά της καμία προοπτική, κοιτάζει στο μέλλον και δεν βλέπει τίποτα.

Μέχρι να κατεβούμε από το τρένο σχεδόν όλοι άρχισαν να μιλούν με τους, άγνωστους, διπλανούς τους ότι αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο, και πως ο κόσμος πρέπει να ξεσηκωθεί και να διώξει με τις κλοτσιές αυτούς που φορολογούν τους φτωχούς και κάνουν πλάτες στους πλούσιους, αυτούς που κλέβουν το μέλλον από την πιτσιρίκα που τα έβαλε με τη γριά. Για έντιμους πατριώτες δεν άκουσα κάτι…

Υ.Γ. Μήπως οι φίλοι και οι γνωστοί που τρέχουν για το SOSTE ΤΟ ΝΕΡΟ πρέπει να ρίξουν κανένα γαμωσταυρίδι στους δημάρχους που, με την καθοδήγηση του Βενιζέλου, κάνουν πλάτες στον Μπόμπολα και τη SUEZ για να περάσει η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ από την πίσω πόρτα;

 http://paganeli.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου