Σελίδες

Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Τα λιοντάρια της ...Βουλής και η αρένα με τους ανέργους



Ξαφνικά γεμίσαμε στη Βουλή από …λιοντάρια που προτάσσουν τα …στήθη τους σε ρυθμίσεις που προωθεί ή προτίθεται να προωθήσει η κυβέρνηση.

Ο κύριος Κουκουλόπουλος για παράδειγμα κόπτεται τώρα, πολύ όψιμα, για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Ενώ δεν είχε συγκινηθεί ή δεν είχε προβάλει την ασυμβίβαστη πλευρά του όταν κοβόταν η σύνταξη ή ο μισθός εκείνου που σήμερα δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το δάνειό του, ενώ αν συνέχιζε να παίρνει τα ίδια χρήματα θα ήταν συνεπής και δεν θα κινδύνευε.
Από την άλλη κάποια κυρία Τζάκρη πήρε το …όπλο της και άρχισε να πυροβολεί για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, για να το βάλει λίγο αργότερα στο θηκάρι της και να ανακαλέσει.
Αλήθεια που ήσασταν κύριε Κουκουλόπουλε και κυρία Τζάκρη όταν οι κυβερνήσεις (μεταξύ αυτών και του ΠΑΣΟΚ) πετσόκοβαν κυριολεκτικά μισθούς, συντάξεις, επιδόματα …ζωές ανθρώπων; Που ήσασταν όταν οι αποφάσεις της τρόικας και κατ' επέκταση των κυβερνήσεων ακρωτηρίαζαν επιχειρήσεις, πολλαπλασίαζαν τα ¨λουκέτα¨ στον ιδιωτικό τομέα και έστελναν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία;
Πού ήσασταν όταν οι φορομπήχτες φόρτωναν βάρη στους πολίτες, καταδίκαζαν τη χώρα στην ύφεση και τους πολίτες στην ανεργία;
Πού ήταν όλοι αυτοί οι πατέρες του Εθνους όταν στην αρένα έρρεε άφθονο το αίμα του ιδιωτικού τομέα; Πού ήσασταν για να σηκώσετε μπαϊράκι όπως κάνετε τώρα με τους δημόσιους υπαλλήλους, τα …πελατάκια σας, τα ψηφαλάκια σας και μέλη των κομματικών στρατών;
Μάλλον απομακρυσμένους σας βρίσκω από το λαό. Μάλλον δεν ξέρετε το συναίσθημα του κόσμου, τις διαθέσεις των πολιτών και την επιθυμία τους να τελειώνουμε με αυτή την κατάσταση.
Και να το ξέρετε όλοι εσείς οι όψιμοι προστάτες των λαϊκών συμφερόντων, αν δεν αλλάξει ριζικά η χώρα, πως αν δεν μεταρρυθμιστεί το Δημόσιο, αν δεν βγει η Ελλάδα από την κρίση, τότε το τίμημα θα το πληρώσει το πολιτικό σύστημα, δηλαδή και εσείς.
Η οργή του κόσμου αρχίζει να ξεχειλίζει. Οι ανοχές και οι αντοχές τελείωσαν…

Του Θανάση Λυρτσογιάννη
lyrtso@pegasus.grhttp://www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου