Σελίδες

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Υποχρεωτικό εισιτήριο 25 ευρώ για την εισαγωγή σε νοσοκομεία


Από το λογιστήριο θα περνούν πρώτα όλοι όσοι εισάγονται για νοσηλεία σε νοσοκομεία του ΕΣΥ από 1ης Ιανουαρίου 2014 προκειμένου να καταβάλουν το αντίτιμο του εισιτηρίου (25 ευρώ) όπως ορίζει ο εφαρμοστικός νόμος του μνημονίου.

Όπως διευκρίνισε την Τρίτη σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, «η μνημονιακή δέσμευση, ψηφισθείσα από τον Νοέμβρη του 2012 και τροποποιηθείσα λίγο μετά στη πράξη νομοθετικού περιεχομένου που ακολούθησε τον Ιανουάριο, είναι αυτόματη. Βάσει αυτής από 1ης Ιανουαρίου του 2014, όποιος  κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο, θα συμμετέχει στο κόστος νοσηλείας με 25 ευρώ».
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων το μέτρο θα απέδιδε έως και 114 εκατ. ευρώ ετησίως, πλέον όμως η ηγεσία του υπουργείου θεωρεί ότι είναι στόχος που δύσκολα μπορεί να επιτευχθεί.
Ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως η συγκεκριμένη δέσμευση θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης του υπουργείου Υγείας με την τρόικα, με επιχείρημα ότι οι δαπάνες του ΕΣΥ έχουν μειωθεί κατά 80 εκατομμύρια ευρώ.
«Με δεδομένο ότι η ετήσια δαπάνη για το 2013 εμφανίζεται μειωμένη κατά 80 εκατ. ευρώ, θα διαπραγματευτούμε με την τρόικα την εφαρμογή του μέτρου» είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι καταβάλλεται προσπάθεια να προστατευτούν κυρίως τα χαμηλά εισοδήματα.
«Μας απασχολεί πολύ το ζήτημα πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τουλάχιστον τους πιο αδύναμους οικονομικά από εμάς από αυτό το 25ευρω και είναι από τα θέματα τα οποία θα συζητήσουμε με την τρόικα στη σχετική διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου. Και ξεκινάμε μία συζήτηση για την επαναδιαπραγμάτευση, ει δυνατόν αυτού του ποσού είτε με τη μείωσή του είτε με τη θέσπιση κάποιων κριτηρίων είτε οτιδήποτε άλλο» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.
Πηγή: protothema.gr

Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου