Σελίδες

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Γιατρός χάνει το σπίτι του για χρέος 14.000 ευρώ στην εφορία, όταν ο ΕΟΠΥΥ του οφείλει τα δεκαπλάσια


Οργή και αγανάκτηση στους γιατρούς προκαλεί η απόπειρα αναγκαστικής κατάσχεσης της μοναδικής οικίας ιατρού από την Α” ΔΟΥ Αθηνών για χρέη ύψους 14000 ευρώ ενώ ο ΕΟΠΥΥ του οφείλει δεκαπλάσια!

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ στέλνει κραυγή αγωνίας προκειμένου να αποπληρωθούν τα παλαιά και νέα χρέη του ΕΟΠΥΥ ύψους πάνω από 1,5 Δις ευρώ (για το 2012 έχουμε λάβει μόνο προκαταβολές), καθώς άρχισαν οι αναγκαστικές κατασχέσεις περιουσίας.
Σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ «ενώ η διοίκηση του οργανισμού έχει ενημερωθεί για ύπαρξη δεκάδων τέτοιων περιπτώσεων, επιδεικνύει απάνθρωπο προσωπείο προσπαθώντας διακαώς να αναχαιτίσει νομικά τις δίκαιες δικαστικές αποφάσεις εις βάρους του, επιδεικνύοντας πλήρη αδιαφορία για τις συνέπειες της οικονομικής καταστροφής των ιατρών και των διαγνωστικών κέντρων που ατύχησαν να βρεθούν σε αδύναμη οικονομικά θέση από την πολυετή στάση πληρωμών του ταμείου».
Επιπλέον, αναφέρει η Ενωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, η διοίκηση του οργανισμού ασκώντας εξόφθαλμα καταχρηστική και παραβατική συμπεριφορά, ζητάει ηλεκτρονικά την άνευ όρων παραίτηση των ιατρών από όλα τους τα νόμιμα δικαιώματα, χωρίς να δώσει κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα πληρωμών των ληξιπρόθεσμων οφειλών, από τα οποία δεν έχει δωθεί ούτε ένα ευρώ στους γιατρούς. Ο ΕΟΠΥΥ ασκεί εκβιαστική συμπεριφορά απαιτώντας συνεργάτες με μηδενικά δικαιώματα και αμείωτες υποχρεώσεις. Αντίστοιχα ανάλγητο προσωπείο δείχνει προς τους ασφαλισμένους, ιδίως τους χρόνιους πάσχοντες, που στερούνται πλέον της στοιχειώδους βασικής περίθαλψης.
Κι η Ενωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ καταλήγει: «Σε όλους είναι πλέον ξεκάθαρο ότι αν δεν αυξηθεί η χρηματοδότηση και εάν δεν ανασυγκροτηθεί διοικητικά, ο ΕΟΠΥΥ θα «σκάσει» ως μία τεράστια φούσκα, αποτέλεσμα της πρόχειρης, ανάλγητης και απάνθρωπης πολιτικής που ασκείται στο σύνολο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Η ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ καλεί τον ΕΟΠΥΥ και την αρμόδια πολιτική ηγεσία να αντιληφθούν τις ευθύνες τους, να αναδιαρθρώσουν το σπάταλο και αναποτελεσματικό διοικητικό μηχανισμό του ΕΟΠΥΥ, να σταματήσουν οριστικά την ανήθικη πολιτική του «δεν πληρώνω» και να καταβάλουν άμεσα παλαιά και νέα χρέη ως οφείλουν. Σε αντίθετη περίπτωση θα ζήσουμε την πλήρη οικονομική κατάρρευση των ιδιωτικών δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με τραγικές συνέπειες στην υγεία 10 εκ. Πολιτών».
 http://iatroi.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου