Σελίδες

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ Κατασχετήρια για μικροποσά από ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης

Απίστευτο κι όμως, αληθινό! Από ιδιοκτήτη παραδοσιακού καφενείου της Θεσσαλονίκης, διεκδικούν, με κατασχετήριο, 146 ευρώ, ενώ τα έχει καταβάλλει(έχει και την απόδειξη)!

Σύμφωνα με συνεχείς καταγγελίες, τις τελευταίες ημέρες αποστέλονται, κατά εκατοντάδες, σε επαγγελματίες (μικρομεσαίους) και σε τράπεζες, αποφάσεις για κατάσχεση ποσών για το μικροποσοστό φόρου που πρέπει να καταβάλουν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Άλλος καλείται για οφειλές 200 κι άλλος 300 ευρώ, από το προηγούμενο τρίμηνο!
Ζητούν από τις τράπεζες να τους ενημερώσουν για τους λογαριασμούς (ναι, όλους!) που διατηρούν και να τους αποδώσουν τα οφειλόμενα.
Στα ιδιότυπα κατασχετήρια, που στάλθηκαν χωρίς να προηγηθεί ο έλεγχος που, συνήθως, γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, οι εντολές χωρίς περιστροφές είναι "να δεσμευτούν τα ποσά".
Κατασχετήρια έχουν εκδοθεί και για αρκετούς που έχουν πληρώσει, με κάποια καθυστέρηση. Ακόμα και οι τραπεζοϋπάλληλοι, που γνωρίζουν προσωπικά κάποιους πελάτες της τράπεζας στην οποία εργάζονται, τους ειδοποιούν, για να μην διπλοπληρώσουν ή να μην χάσουν, από τους λογαριασμούς τους, ποσά που ενδεχομένως τα έχουν ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου