Σελίδες

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Κάτοικοι της Θάσου έδιωξαν εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ

Η διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων και της πώλησης εκτάσεων σε τουριστικούς προορισμούς προκαλεί αντιδράσεις.



Στη Θάσο κάτοικοι του νησιού εμπόδισαν εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ να εισέλθει στο δημαρχείο όπου στεγάζεται η Πολεοδομία, στο Λιμένα, πρωτεύουσα του νησιού με σκοπό να πάρει στοιχεία, ώστε να προχωρήσει η πώληση εκτάσεων.
Μεταξύ των προς πώληση εκτάσεων συμπεριλαμβάνεται και η γνωστή ακτή της Χρυσής Αμμουδιάς που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Natura 2000.Κάτοικοι του νησιού και μέλη της συντονιστικής επιτροπής σχημάτισαν κλοιό γύρω από τον εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ, φωνάζοντας συνθήματα.
Τελικά απέτρεψαν την είσοδό του στο δημαρχείο, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.
Ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ δήλωσε ότι η ευρύτερη περιοχή της Χρυσής Αμμουδιάς έχει ενταχθεί στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Θάσου. Ο ίδιος ανέφερε ότι βάσει του σχεδιασμού προβλέπεται ήπια ανάπλαση φιλική προς το περιβάλλον που θα στοχεύει στην ανάδειξη της περιοχής, η οποία έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Natura 2000, λόγω των αμμοθινών που διαθέτει.
Ο κ. Χατζηεμμανουήλ τόνισε ότι ο Δήμος Θάσου έχει ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ακυρωθεί η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει σε πλειοδοτικό διαγωνισμό για εκτάσεις «ιδιαίτερου φυσικού κάλλους» όπως είναι η παραλία της Χρυσής Αμμουδιάς.
Ανέφερε, επίσης, ότι ο Δήμος Θάσου τα τελευταία χρόνια έχει εκπονήσει ολοκληρωμένο σχέδιο για την αξιοποίηση της περιοχής γι' αυτό και την συμπεριέλαβε στο ΓΠΣ.

inpost.gr

Read more:
Seleo.gr News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου