Σελίδες

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Τόμσεν: Οι Γερμανοί παίρνουν μικρότερες συντάξεις από τους Ελληνες! Άρα;;

 

Το θέμα της περαιτέρω μείωσης των συντάξεων φέρεται να έθεσε εκ νέου ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης που είχε η τρόικα με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, ο κ. Τόμσεν υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρξουν νέες περικοπές στις ήδη μειωμένες συντάξεις, καθώς, όπως είπε, στη Γερμανία η μέση σύνταξη ανέρχεται σε 830 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα είναι στα 915 ευρώ. Σας το γράψαμε και χθες όταν βγήκαν τα στοιχεία: Στα 918,49 ευρώ, το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις. Το πιάσατε το υπονοούμενο έτσι;

Βασικό επιχείρημα για τις νέες μειώσεις στις συντάξεις είναι η επιφύλαξη των δανειστών για το αν θα επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι και θα κλείσει η μαύρη τρύπα στα ασφαλιστικά ταμεία που, όπως είπαν, είναι γύρω στο 1,5 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η συζήτηση ξεκίνησε μετά από ερώτηση του Ματίας Μορς για τις προόδους στο θέμα είσπραξης ληξιπρόθεσμων χρεών και σε ποιο στάδιο βρίσκεται το Κέντρο Είσπραξης Οφειλών που θα έπρεπε να λειτουργεί από την 1η Ιουλίου, αλλά θα είναι έτοιμο μετά από περίπου 2 μήνες, καθώς υπηρεσιακοί παράγοντες προβάλλουν προσκόμματα στη διάταξη που θα βάζει ιδιώτες, αντί διοικητικούς, ως επικεφαλής του ΚΕΑΟ.

Ο κ. Βρούτσης απάντησε ότι το νομοσχέδιο είναι σχεδόν έτοιμο, αλλά ερωτηθείς πότε θα λειτουργήσει απάντησε σε έναν με δύο μήνες.

Τότε παρενέβη ο κ. Τόμσεν, ο οποίος είπε: «Μήπως θα πρέπει να ξαναδείτε το θέμα των συντάξεων για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό;».

Ο κ. Βρούτσης απάντησε ότι «δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Δεν μπορεί να μειωθούν οι συντάξεις. Η κυβέρνηση είπε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Θα πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους».

«Δεν σας είπα τι να κάνετε, αλλά μήπως θα πρέπει να ξαναδείτε, να συζητήσετε το θέμα των συντάξεων; Υπάρχουν αποκλίσεις σε πολλά μέτρα. Δεν βλέπουμε πώς θα καλυφθεί ένα δημοσιονομικό κενό που είναι 1 με 1,5 δισ. ευρώ. Άλλωστε το μέσο επίπεδο των συντάξεων στην Ελλάδα είναι στα 915 ευρώ, όταν σε άλλα κράτη, όπως η Γερμανία, το μέσο επίπεδο είναι στα 830 ευρώ» πρόσθεσε ο κ. Τόμσεν.

 http://olympia.gr

 Το άρθρο μας το έστειλε ο Natis Lazos

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου