Σελίδες

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ταμείο «Πάρτα όλα» με το Καρότο των 100 δις

Ήρθε και μας πέταξε ένα κοκαλάκι από τα δις ευρώ που έβγαλαν οι Γερμανοί στην πλάτη μας, μας επέβαλε την KFW την τράπεζα δηλαδή που έβγαλε χρήματα από τα ελληνικά ομόλογα και τους τόκους των δανείων..…  Και την έκανε !


Η επιλογή της κρατικής γερμανικής τράπεζας KFW δεν είναι καθόλου τυχαία... Είναι η  τράπεζα η οποία δανειοδοτεί όλες σχεδόν τις χώρες και, κυρίως, τις υπανάπτυκτες ( Τανζανία, Κογκό κα) ενώ μέσα από αυτήν η γερμανική πλευρά θα έχει διαρκή έλεγχο, επιρροή και δυνατότητες πίεσης για τα σημαντικά κονδύλια που θα διοχετευθούν μέσα από το Ταμείο, είτε πρόκειται για κρατικούς και ιδιωτικούς ελληνικούς πόρους, είτε για κρατικά κονδύλια.

 Η μπίζνα που κάνουν στην χώρα μας θα είναι για αυτούς απόλυτα επικερδής αφού θα έχουν τον πλήρη  έλεγχο του Επενδυτικού Ταμείου. Πρόκειται να διαχειριστούν  κονδύλια ύψους περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ σε συνεργασία με  παλιούς και γνωστούς έλληνες ιδιώτες … Τα δικά τους  παιδιά δηλαδή!!! Το νέο σχήμα, δε, που  θα το συνδιαχειρίζονται Έλληνες και ξένοι εμπειρογνώμονες θα έχει στόχο την άμεση είσπραξη εσόδων που μπορεί να καλύψουν ίσως και τα κενά του 2015-2016.

Σίγουρα πράγματα!!!

Το ελληνικό Δημόσιο μάλιστα σκοπεύει να συνεισφέρει στο Ταμείο 350 εκατ. ευρώ, από τα οποία 200 εκατ. θα προέρχονται από το ΕΣΠΑ και 150 εκατ. από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Η KfW το μόνο που θα βάλει για να μπει στο παιχνίδι είναι  100 εκατ. ευρώ στο Ταμείο.  Εντωμεταξύ η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αναζητήσει πρόσθετα κεφάλαια από διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και ιδιώτες επενδυτές.

Δηλαδή οι Γερμανοί βάζουν από την μια τσέπη τους ένα ποσό της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ, από αυτά που έβγαλαν πολλαπλάσια από τα μνημόνια στα οποία ανάγκασαν την Ελλάδα να υπογράψει ελέγχοντας το όλο εγχείρημα, για να τα βάλουν πολλαπλάσια στην άλλη !!!  Εντωμεταξύ ακούγεται ότι   το νέο Ταμείο θα λειτουργεί με δίκαιο Λουξεμβούργου, παρόλο που η έδρα του θα είναι στην Ελλάδα.

 Όλα δικά τους!!!

Την ίδια ώρα ο Χατζηδάκης που υπέγραψε και το μνημόνιο συνεργασίας δεν απαντά στα ερωτήματα για το τι ακριβώς θα κάνει η αναπτυξιακή τράπεζα στην Ελλάδα πέραν των αοριστιών περί χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και το ποιο θα είναι το όφελος που θα έχει η χώρα μας από αυτό το νέο ταμείο δωράκι!!!

Τα συμπεράσματα δικά σας…
 http://topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου