Σελίδες

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Αγωγή 1.000.000€ για το θάνατο του αστυνομικού στο Ρέντη από την οικογένεια του

Αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, κατέθεσε η οικογένεια του ειδικού φρουρού Γιάννη Ευαγγελινέλη, ο οποίος έχασε τη ζωή του, μαζί με το συνάδελφό του, Γιώργο Σκυλογιάννη, το Μάρτιο του 2011 στου Ρέντη από τα πυρά κακοποιών.

Σύμφωνα με καθημερινή εφημερίδα, η οικογένεια του αστυνομικού αξιώνει από το Δημόσιο το παραπάνω ποσό ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη, καταλογίζοντας σοβαρές παραλείψεις στην Ελληνική Αστυνομία.
Στο κείμενο της αγωγής αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «οι συμμετέχοντες στην καταδίωξη δεν έφεραν εξοπλισμό ικανό να αντιμετωπίσει τους βαρύτατα οπλισμένους και επικίνδυνους ληστές, οι οποίοι έγιναν οι μετέπειτα εκτελεστές τους».
Στην αγωγή η οικογένεια κάνει λόγο για σωρεία λαθών στη διάρκεια της επιχείρησης.
Η έλλειψη συντονισμού, η παρουσία περιπολικών της Άμεσης Δράσης με αναμμένους φάρους πρόδωσαν την παρακολούθηση των υπόπτων οι διαρροές που έγιναν στα μέσα ενημέρωσης ήταν μερικές από τις παραλείψεις που στέρησαν από την επιχείρηση το στοιχείο του αιφνιδιασμού.
«Έλαχε να είναι ο δικός μας Γιάννης ο πρώτος κληρωθείς του δώρου αυτού που μας προσέφεραν απλόχερα η σωρεία λαθών και παραλείψεων της ΕΛ.ΑΣ.», σημειώνει η οικογένεια.
 http://troktiko.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου