Σελίδες

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

TASK FORCE Στα ύψη οι εκκρεμείς υποθέσεις στη Δικαιοσύνη

Σε δυσθεώρητα ύψη παραμένουν οι εκκρεμείς υποθέσεις, παρά την προσπάθεια που καταβάλλουν οι δικαστικοί λειτουργοί και τα αλλεπάλληλα νομοθετικά μέτρα, καθώς το Δημόσιο εξακολουθεί να ασκεί το ίδιο όλο και περισσότερα ένδικα μέσα, ενώ ταυτόχρονα με τις περικοπές, την υπερφορολόγηση κ.λπ. «γεννά» συνεχώς νέες δίκες.

 τη θλιβερή αυτή διαπίστωση έκαναν οι εκπρόσωποι της «Task Force» (ομάδας κρούσης), οι οποίοι υπό τον Χορστ Ράιχενμπαχ επισκέπτονται αυτές τις μέρες εκπροσώπους των ελληνικών δικαστικών αρχών, για να ενημερωθούν για την αποδοτικότητα των νέων νομοθετικών μέτρων, για την επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης.


Ο Χ. Ράιχενμπαχ επισκέφθηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου συνάντησε τους προέδρους των δύο ανωτάτων δικαστηρίων, Κ. Μενουδάκο και Ιω. Καραβοκύρη αντίστοιχα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα έχει αντίστοιχες επαφές και με άλλους εκπροσώπους των δικαστικών αρχών.
Στο ΣτΕ διαπιστώθηκε ότι υπήρξε μια μείωση του «στοκ» των εκκρεμών υποθέσεων τουλάχιστον κατά 10%. Ομως η θετική αυτή εξέλιξη αντισταθμίστηκε από την ταυτόχρονη αύξηση του αριθμού των αναιρέσεων που ασκεί το τελευταίο διάστημα το Δημόσιο αλλά και τις νέες δίκες που «γεννούν» τα αλλεπάλληλα μνημονιακά μέτρα.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
 http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου