Σελίδες

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΠΕΤΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ – ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΤΕ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ

Σύμφωνα με έρευνα του Διεθνούς Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας στην Ελλάδα της κρίσης υπάρχουν άνθρωποι που πετούν ακόμη το φαγητό στα σκουπίδια!
Είναι γεγονός ότι και πολλά εστιατόρια, μαζεύουν κιλά φαγητού κάθε μέρα τα οποία καταλήγουν στα σκουπίδια, ενώ την ίδια ώρα θα μπορούσαν να φάνε από αυτό δεκάδες άνθρωποι. Ωστόσο και στα σπίτια πολλές φορές παρατηρείτε το φαινόμενο να πετούν ακόμα οι Έλληνες τα φαγητά τους.
Αν και το 2012 σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, παρατηρήθηκε μείωση στα απορρίμματα από την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης , που σημαίνει και μείωση στα οργανικά απορρίμματα, δηλαδή τρόφιμα κ.α δεν αποκλείεται αυτή η μείωση να οφείλετε στην «ασχολία» πολλών λαθρομεταναστών να μαζεύουν χρήσιμα υλικά από τα σκουπίδια, ακόμα και φαγητό προς κατανάλωση!
Όπως και να έχει, το να πετάμε τρόφιμα αυτές τις δύσκολες εποχές, είναι κάτι που θα έπρεπε να το σκεφτούμε διπλά... Εάν δεν μπορείτε να καταναλώσετε το φαγητό που σας περίσσεψε για οποιονδήποτε λόγο, καλό θα ήταν να το αφήσετε σε μια σακούλα, ή ένα τάπερ έξω από τα σκουπίδια έτσι ώστε να μπορεί να το καταναλώσει κάποιος χωρίς να βουτήξει μέσα στα απορρίμματα. Προσπαθήσετε επίσης να μην αγοράζετε πολλά πράγματα τα οποία μπορεί και να μην καταναλωθούν. Ένα γνωστό μυστικό είναι να πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ πάντοτε χορτάτοι, έτσι ώστε να μην μπαίνετε στον πειρασμό να αγοράζετε περισσότερα πράγματα μόνο και μόνο για να χορτάσει... το μάτι σας!
Είναι σίγουρο ότι το φαγητό σας καθαρό και προσεγμένο , θα το εκτιμήσει περισσότερο ένας άστεγος και πεινασμένος άνθρωπος σε μια σακούλα έξω από τον κάδο, παρά να το έβρισκε πεταμένο μαζί με άλλα αντικείμενα μέσα σε αυτόν.
 http://www.makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου