Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

Κόντρα σε όλους έσωσε το σπίτι της 60χρονη δανειολήπτριαΧαμόγελα ανακούφισης σκορπάει η απόφαση του Ειρηνοδικείου Μοιρών, όχι μόνο για την 60χρονη δανειολήπτρια που δικαιώθηκε και ...

έσωσε το σπίτι της, αλλά και για εκατοντάδες άλλες, αντίστοιχες περιπτώσεις. Η γυναίκα ακολούθησε το δρόμο της “σύγκρουσης” με το τραπεζικό σύστημα και βγήκε “νικητής”...
Με την απόφαση αυτή, ήρθε η δικαίωση σε άνεργο, έγγαμη δανειολήπτρια, μητέρα δύο ενηλίκων τέκνων, που "τόλμησε" να παραμερίσει τις απανταχού σειρήνες αποτροπής ένταξης στο Ν.3869/2010, τον γνωστό ως Νόμο Κατσέλη και πανηγυρικά να δικαιωθεί, ρυθμίζοντας το χρέος της, κατά το δικό της μπορώ και να σώσει, με τη βοήθεια της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, όλη την ακίνητη περιουσία της από την ρευστοποίηση. 

Πρόκειται για άνεργη δανειολήπτρια, 60 ετών, εγγεγραμμένη στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, έγγαμη, μητέρα δύο ενηλίκων τέκνων, που είχε χρέος σε μία και μοναδική Τράπεζα, συνολικού ποσού, ύψους 22.510,57 Ευρώ, από καταναλωτικό δάνειο, μη εξοπλισμένο με εμπράγματη ασφάλεια. Όμως, είχε εκδοθεί διαταγή πληρωμής για την οφειλή αυτή το έτος 2012, από το Πρωτοδικείο Ηρακλείου, ενώ είχε κατατεθεί αίτηση ένταξης στο ν3869/2010 στις 14-10-2011 από την δανειολήπτρια.
Η δανειολήπτρια, αφού ένοιωσε αδυναμία ανταπόκρισης του Χρέους της, ζήτησε την συνδρομή της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ακολούθησε πιστά τις συμβουλές της μέσω των επιστημόνων συνεργατών της, ζήτησε από την Τράπεζα να ρυθμίσει το χρέος της μέσω της Εξωδικαστικής αίτησης - πρότασης, πράγμα που δεν έγινε δεκτή από αυτήν και έτσι κατέθεσε αίτηση στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου (Μοιρών) με την συνδρομή της δικηγόρου Ηρακλείου (συνεργάτιδας της Ένωσης) κ.Μαρίας Δαριβιανάκη και εδώ υπήρξε η δικαίωση του αιτήματός της δανειολήπτριας, όπου το δικαστήριο έκανε δεκτή την αιτούμενη ρύθμιση, απορρίπτοντας όλες τις αιτιάσεις της Τράπεζας, κρίνοντας ότι δεν πρέπει να διαταχθεί ρευστοποίηση, κατά της εν λόγω ακίνητης περιουσίας, καθώς η ενδεχόμενη ρευστοποίηση σε καμιά περίπτωση δεν θα ωφελούσε την Πιστώτρια Τράπεζα.Συμπερασματικά:
Σημαντική και ουσίας, θεωρείται από την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η υπαρ.12/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου (Μοιρών) για χιλιάδες καταναλωτές Πανελλαδικά καθώς:
1) Διασώθηκαν όλα τα ακίνητα της δανειολήπτριας

2) Υπολογίστηκε η εμπορική αξία της κύριας κατοικίας κατά 70% και η εξαίρεσή της
3) Επεβλήθη η υποχρέωση καταβολής δόσεων τετραετίας 50 Ευρώ/μήνα
4) Και για την διάσωση της κατοικίας, για μια τετραετία 70 Ευρώ/μήνα και για 8 έτη 147,30/μήνα
 http://kanapesnews.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου