Σελίδες

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Η Αναγέννηση του Αετού...



Διάβασα αυτές τις μέρες, μια ωραία ιστορία...
για την ζωή του αετού, χωρίς να ξέρω αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα...

Μου άρεσε όμως τόσο πολύ που θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας. Δε ξέρω ποιός έφτιαξε την 
παρουσίαση,
αλλά διαβάζοντας για τον αετό και το τί κάνει στα 40 του, μπορεί εύκολα κανείς να το συσχετίσει με τη ζωή
και το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα εμπόδια/προβλήματα που θα μας φέρει, παλεύοντας και μην το βάζοντας κάτω.

Με λίγα λόγια, η παρουσίαση λέει οτι ο αετός είναι το μακροβιότερο από τα αρπακτικά πτηνά και οτι μπορεί να ζήσει μέχρι και 70 χρόνια.

Για να ζήσει όμως τόσα χρόνια, πρέπει να πάρει μια σκληρή απόφαση όταν φτάσει 40 χρονών.

Όταν λοιπόν φτάσει τα 40, τα μακριά και ευέλικτα νύχια του, δεν μπορούν να αρπάξουν λεία για να τραφεί.
Επίσης το μακρύ και κοφτερό ράμφος του, γίνεται πολύ κυρτό και δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει.
Ακόμη, τα βαριά και γερασμένα φτερά του φορτωμένα με πυκνά πούπουλα, κολλάνε στο στήθος του και τον δυσκολεύουν να πετάξει.

Έτσι, πρέπει να πάρει μια μεγάλη απόφαση. Να περάσει μια πολύ επώδυνη διαδικασία αλλαγής που διαρκεί 150 μέρες, ή να πεθάνει.

Αν ο αετός θέλει να ζήσει, πρέπει να πετάξει στην κορυφή ενός βουνού και να παραμείνει στη φωλιά του.
Εκεί, θα πρέπει να χτυπήσει το ράμφος του πάνω σε ένα βράχο μέχρι αυτό να αποκοπεί.

Πρέπει να περιμένει μέχρι να φυτρώσει καινούργιο ράμφος και μετά θα αποκόψει τα νύχια του.
Όταν φυτρώσουν τα καινούργια του νύχια, ο αετός αρχίζει να μαδάει τα γερασμένα του φτερά.

Αφού περάσουν λοιπόν 5 μήνες (150 μέρες), ο αετός με το καινούργια ράμφος, νύχια και φτερά,
πραγματοποιεί τη διάσημη πτήση της Αναγέννησής του και ζεί για ακόμη 30 χρόνια!




Πολλές φορές για να επιβιώσουμε πρέπει να ξεκινήσουμε μια διαδικασία αλλαγής. Μερικές φορές έχουμε ανάγκη να απαλλαγούμε από παλιές αναμνήσεις, συνήθειες και ξεπερασμένες παραδόσεις.

Μόνο αν απαλλαγούμε από παλιά φορτία, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το Παρόν και να ζήσουμε την παρούσα στιγμή.

Γεγονός είναι ότι κάθε πληροφορία μπορεί να μας δοθεί και με άλλους τρόπους. Μέσω της λογικής ανάλυσης της συμπεριφοράς μας, μέσω κάποιου συμβολικού ή κυριολεκτικού ονείρου, μέσω κάποιου μηνύματος, μέσω μιας σύμπτωσης.

Πάντως το σώμα μας είναι από τους πιο αξιόπιστους “πληροφοριοδότες” για το περιεχόμενο του υποσυνείδητού μας.

Επειδή λοιπόν το σώμα μας συνδέεται με τον νου μας, όπως και κάθε τι άλλο στο σύμπαν, μπορούμε μέσω αυτού να μάθουμε πολλά για τις ενδόμυχες σκέψεις μας. Η σύνδεση αυτή μεταξύ νου και σώματος προκαλεί την εμφάνιση των συναισθημάτων, που είναι η επίδραση που ασκούν οι σκέψεις, οι πεποιθήσεις και οι αναμνήσεις του νου μας επάνω στο σώμα.

Μια σωματική αντίδραση μπορεί να περάσει απαρατήρητη από εμάς. Αν όμως έχουμε στραμμένη την προσοχή μας στο σώμα, τότε δεν θα μας διαφύγει. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε παρόντες. Πρέπει να είμαστε παρόντες γενικώς, αλλά και ειδικότερα παρόντες μέσα στο σώμα μας.

Σε περίπτωση που κάναμε ή σχεδιάζουμε να κάνουμε μια πράξη που δεν την εγκρίνει η ηθική μας συνείδηση, την αντίδραση του βαθύτερου εαυτού μας επίσης μπορούμε να την διαγνώσουμε στο σώμα μας.

Αν αισθανθούμε ότι κάτι αλλάζει δημιουργώντας μια δυσάρεστη αίσθηση, τότε ή πρέπει να επανεξετάσουμε τις προθέσεις μας, γιατί ενδέχεται να βρίσκονται σε ασυμφωνία με την συνείδησή μας, ή να ερευνήσουμε για την ύπαρξη κάποιας αναστολής, που δεν προέρχεται από τον εαυτό μας, αλλά ίσως είναι επήρεια της κοινωνίας.

Το σώμα μας, όπως και ο περίγυρός μας, η ζωή μας, οι συνάνθρωποί μας, μας “μιλάνε” και μας αποκαλύπτουν διάφορες πληροφορίες. Το πρόβλημά μας είναι πως θα μάθουμε να τις διαβάζουμε και πως θα αποκρυπτογραφούμε τα μηνύματα τους.

Αυτό απαιτεί αρκετή παρατηρητικότητα και επίσης την καλή πρόθεση από μέρους μας. Δεν είναι πάντοτε βέβαιο ότι θέλουμε να ακούσουμε αυτό που η ζωή μας διδάσκει. Αν όμως έχουμε αποφασίσει να βαδίσουμε την οδό της πνευματικής εξέλιξης, τότε η παρατήρηση των αντιδράσεων του σώματός μας, όπως επίσης και των “μηνυμάτων” που κρύβονται στα γεγονότα της ζωής, θα είναι μεγάλη βοήθεια.

Ο κανόνας της ανταπόκρισης σε κάποια δική μας δράση είναι γενικευμένος και αφορά τα πάντα. Όπως το σώμα μας ανταποκρίνεται στις σκέψεις μας, έτσι και η ζωή εμφανίζει γεγονότα, ανάλογα με τις δικές μας πράξεις και σκέψεις. Δίνει και αυτή μια “απάντηση”.

Από την απάντηση αυτή μπορούμε να συμπεράνουμε πολλά πράγματα για τον εαυτό μας, για την ποιότητα της δραστηριότητάς μας και για την ψυχοσύνθεσή μας. Μ΄ αυτό τον τρόπο κατορθώνουμε να αξιοποιήσουμε τις εμπειρίες της ζωής και να διδαχθούμε από αυτές

Μόνο αν απαλλαγούμε απο παλιά φορτία μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το Παρόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου