Σελίδες

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Πώς θα πληρώνουν το "χαράτσι" όσοι επιλέξουν να μην το εξοφλήσουν με το λογαριασμό της ΔΕΗ


Εφάπαξ, μέσα στους πρώτους μήνες του 2014, θα κληθούν να πληρώσουν το «χαράτσι» του έτους 2013, για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητά τους, όσοι φορολογούμενοι δεν θα κατορθώσουν
να το εξοφλήσουν σε 5 δόσεις, μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με το money-money.gr. Αν δε το καταβάλουν ούτε τότε, οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. θα τους «κυνηγήσουν» με κατασχέσεις σε εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία τους.
Όπως προκύπτει από σχετική απόφαση που υπέγραψε πρόσφατα ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών κ. Χ. Θεοχάρης:
-Αν δεν καταβληθεί το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος της περιόδου Ιουνίου 2013-Φεβρουαρίου 2014, η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος, μετά την ημερομηνία λήξης πληρωμής της τελευταίας δόσης του τέλους θα αποστέλλουν τις καταστάσεις των οφειλετών στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.
-Η ΓΓΠΣ με τη σειρά της θα αποστέλλει στους οφειλέτες ειδοποιητήρια για την εξόφληση των μη καταβληθέντων ποσών ΕΕΤΑ και στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. τις καταστάσεις με τις οφειλές.
-Τα οφειλόμενα ποσά ΕΕΤΑ του 2013 που δεν θα έχουν καταβληθεί, μέσω λογαριασμών ρεύματος, θα πρέπει να εξοφλούνται εφάπαξ μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου από την έκδοση του χρηματικού καταλόγου μήνα.
-Αν και μετά την ειδοποίηση της ΓΓΠΣ δεν εξοφληθεί το ΕΕΤΑ, οι Δ.Ο.Υ. θα μεριμνούν για την είσπραξη των οφειλών λαμβάνοντας μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, δηλαδή προχωρώντας σε κατασχέσεις εισοδημάτων ή περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου