Σελίδες

Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Φορολογικές ελαφρύνσεις στα ακίνητα, από τον υπουργό Οικονομικών

Δραστική μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στο «Έθνος της Κυριακής». >>>


«Η μείωση της φορολογίας στις αγοραπωλησίες των ακινήτων βρίσκεται στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την τόνωση της κτηματαγοράς», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας, προσθέτοντας ότι «οι δημοσιονομικές απώλειες θα καλυφθούν από άλλες πηγές εσόδων στο πλαίσιο των αλλαγών στο φορολογικό καθεστώς για τα ακίνητα».
Την ίδια ώρα, την απλοποίηση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και τη θέσπιση Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών προαναγγέλλει με συνέντευξη στον «Τύπο της Κυριακής» ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνης.
Διευκρινίζει ότι στόχος είναι η διεύρυνση της φορολογικής βάσης και προσθέτει ότι με την καθιέρωση του περιουσιολογίου θα υπάρχει σαφής εικόνα της περιουσίας των φορολογουμένων, που θα συσχετίζεται με τις ετήσιες φορολογικές δηλώσεις τους.
Για το θέμα του ΦΠΑ στην εστίαση, ο υφυπουργός Οικονομικών λέει ότι «πλέον είναι η κατάλληλη στιγμή για να επαναφέρουμε τον συντελεστή στην εστίαση στο 13%"», ώστε να δοθεί ώθηση σε έναν σημαντικό κλάδο της οικονομίας, που συνδέεται άμεσα με τον τουρισμό.
 http://www.salonicanews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου