Σελίδες

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Το αντίδοτο του καθενός στην απόλυτη δουλοποίηση

Όταν τα σύννεφα του συγκεντρωτισμού καλύπτουν τον ουρανό της οικονομικής ελευθερίας…
Είναι τουλάχιστον αστείο να ακούει κανείς στα κανάλια
πως η οικονομία μπορεί με την συγκεκριμένη πολιτική που ακολουθείται «να γυρίσει». Πόσο μάλλον την ώρα που οι μονοπωλιακές δυνάμεις των πολυεθνικών έχουν περικυκλώσει τους μικρομεσαίους Έλληνες επιχειρηματίες και ετοιμάζουν το καθοριστικό χτύπημα για τους «πατήσουν».
Υψηλοί φόροι και εξοντωτικά ωράρια ακόμα και τις Κυριακές αποτελούν περαιτέρω βαρίδια στις πλάτες των Ελλήνων ιδιωτών. Οι πολυεθνικές μπορούν να επιβιώσουν ακόμα και με ζημία, αφού χρηματοδοτούνται απ’ έξω. Αντίθετα τα μαγαζιά μη μπορώντας να προσλάβουν επαρκές προσωπικό βυθίζονται μέρα με την μέρα στην δική τους ύφεση.
Ελπίζουν κάποιοι πως ο τουρισμός θα φέρει την λύση. Η αλήθεια είναι ότι ο συγκεκριμένος τομέας είναι βαρύνουσας σημασίας για την οικονομία μας. Ωστόσο από μόνος του δεν μπορεί να φέρει την Άνοιξη. Ειδικά με ΦΠΑ εστίασης 23%. Με τέτοιους φόρους και αντί-επιχειρηματικά μέτρα δεν πάμε πουθενά. Η αγοραστική δύναμη της κοινωνίας πέφτει όλο και περισσότερο.
Σαν μην φτάνουν αυτά  πληθαίνουν οι μηνύσεις Τραπεζών προς πολίτες για «απλήρωτα καταναλωτικά προϊόντα Τραπεζών», όπως για παράδειγμα τα στεγαστικά δάνεια. Μάλιστα οι περισσότεροι δικαστικοί λειτουργοί, που αναλαμβάνουν τις υποθέσεις, όπως επισημαίνει το Νέο ΙΝΚΑ, «τείνουν ευήκοον ους στις απαράδεκτες μηνύσεις των Τραπεζών και παραπέμπουν τους πολίτες για κακουργήματα και σοβαρότατα πλημμελήματα». Εν ολίγοις, αυτοί που δεν θα έχουν να πληρώσουν θα αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες και θα μπαίνουν σε ειδικές φόρο-φυλακές, που ήδη αναζητείται το κατάλληλο μέρος, προκειμένου να στεγαστούν.
Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και την ρευστοποίηση των ακινήτων, τότε μπορούμε να μιλήσουμε για εξόντωση της ελληνικής μεσαία τάξης κατόπιν εντολών των δανειστών-υπαλλήλων της παγκόσμιας διαπλοκής. Τα σπίτια των Ελλήνων πολιτών μπαίνουν ως υποθήκη για χρέη στο Δημόσιο. Αφού τα ακίνητα περάσουν σε κρατικά χέρια, στην συνέχεια λόγω ελληνικού χρέους και αγγλικού δικαίου θα συγκεντρωθούν, όπως έχουμε γράψει, σε πολυεθνικές, οι οποίες και θα τα νοικιάζουν. Κατά αυτόν τον τρόπο όλοι σιγά-σιγά θα μεταβληθούν σε εξαρτημένους σκλάβους του παγκόσμιου κατεστημένου. Αυτά προβλέπουν τα σχέδια και μέχρι στιγμής τα πράγματα στην Ελλάδα κινούνται σ’ αυτόν τον ρυθμό.
Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Το μόνο που μπορεί να κάνει ο καθένας αρχικά, είναι να σταματήσει να εξαρτάται σε τόσο μεγάλο βαθμό από το σύστημα καταναλωτισμού και υποτιθέμενης άνεσης. Η αυτάρκεια σε πρακτικές γνώσεις καθώς και οι εναλλακτικοί τρόποι διαβίωσης αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση, σε περίπτωση που δεν θέλει κάποιος να παρασυρθεί στην απόλυτη ανέχεια και άρα στην αναπόφευκτη δουλοποίηση.
ΠΥΓΜΗ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου