Σελίδες

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Ζίγκμουντ Μπάουμαν: δεν είναι κρίση, είναι αναδιανομή πλούτου


Ο επίτιμος καθηγητής κοινωνιολογίας Ζίγκμουντ Μπάουμαν μιλά για την κρίση, τον καταναλωτισμό, τις μορφές αντίστασης, την ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας και το πώς βλέπει το μέλλον.

Τ' ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΒΟΡΙΑ


Κοινωνικό Μέρισμα!!!

Ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών - Πρώτος ο Έβρος στη Θράκη


Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία αναφορικά με τον αριθμό των αυτοκτονιών στη Θράκη, αλλά και ευρύτερα στην Περιφέρεια ΑΜΘ για το 2012.

JJ Cale - The Problem


Γάλα ΝΟΥΔΟΥ μνημονιακής παστερίωσης

Γιατί λέμε ψέματα την πρωταπριλιά -Οι Κέλτες ψαράδες και το ξεγέλασμα του.. Κακού

Κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, 1η Απριλίου, οι περισσότεροι σκαρφίζονται ένα ψέμα για να πουν στους δικούς τους, ενώ προσπαθούν να μην την πατήσουν και αυτοί με τη σειρά τους. Ωστόσο, λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν γιατί λέμε ψέματα την πρωταπριλιά. Οπως αναφέρεται και στην wikipedia είναι ένα έθιμο που έχει ρίζες από την Ευρώπη, ωστόσο υπάρχουν διάφορες εκδοχές σχετικά με τον τόπο και τον χρόνο που πρωτοεμφανίστηκε και στη συνέχεια καθιερώθηκε.

Οριστικό! Ποιοι γλιτώνουν την προκαταβολή φόρου, τί γίνεται με τα ανείσπρακτα ενοίκια και την "αυτοπεραίωση"

Απαλλαγή από την προκαταβολή φόρου 55% για τα εισοδήματα που αποκτούν οι φορολογούμενοι από ακίνητα και κινητές αξίες, απαλλαγή από τον φόρο για ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές, εκχώρηση στο Δημόσιο ανείσπρακτων ενοικίων, αλλά και κατάργηση της διαδικασίας της «αυτοπεραίωσης» για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μείωση έως 66% στα πρόστιμα για παραβάσεις που διαπράχθηκαν μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013 προβλέπει, μεταξύ άλλων, το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή.