Σελίδες

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Κοινωνικοπολιτική παρειδωλία. Του Παναγιώτη Χατζηστεφάνου

Η διαρκής και προφανώς ενορχηστρωμένη σύγχυση που επικρατεί στην δημόσια ζωή και διάλογο είναι μια συνειδητή τακτική διαχείρισης της ψυχολογίας της μάζας.

ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΣΚΑΤΟ

Το 38% των Ελλήνων δανείζεται για να ζήσει

Τον χαμηλότερο βαθμό ανταπόκρισης στις οικονομικές τους υποχρεώσεις σε σύνολο 21 χωρών παρουσιάζουν οι πολίτες στην Ελλάδα. Σύμφωνα με έρευνα της ολλανδικής εταιρείας έρευνας αγοράς Trendbox για λογαριασμό της διεθνούς εισπρακτικής εταιρείας Intrum Justitia, πάνω από το 40% των ερωτηθέντων Ελλήνων δηλώνει ότι δεν έχει αρκετά χρήματα για μια αξιοπρεπή διαβίωση. Το ίδιο υψηλό είναι το ποσοστό που εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταναστεύσει. Το 38% δανείζεται χρήματα για να πληρώσει τους λογαριασμούς του. Συνήθως απευθύνονται σε μέλη της οικογενείας τους και φίλους, ενώ πολλοί επιβαρύνουν δυσανάλογα τις πιστωτικές τους κάρτες. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη, αναφέρουν οι συντελεστές της έρευνας.

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ Ο Ελληνισμός πεθαίνει: Κατά 5,5% μειώθηκε ο πληθυσμός της χώρας από το 2009!

Μια γενοκτονία εν εξελίξει βιώνει η χώρα από το 2009 που ανέλαβε την εξουσία το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου παπανδρέου και εν συνεχεία επί κυβερνήσεων Λουκά Παπαδήμου και Αντώνη Σαμαρά, δηλαδή επί των κυβερνήσεων που υλοποίησαν το Μνημόνιο.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Όλο και περισσότεροι χρωστούν στην ΕΥΑΘ…

Αυξάνονται τα τελευταία χρόνια οι πράξεις αφαίρεσης υδρόμετρων (παροχής) λόγω χρέους, αφού ένας μεγάλος αριθμός πολιτών λόγω της οικονομικής κρίσης δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τους λογαριασμούς ύδρευσης της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ).

Muddy Waters - Got My Mojo Workin'


Aντιμετωπίζοντας την πείνα: 6 εκατομμύρια γεύματα σε σχολεία για παιδιά θύματα της κρίσης

50.000 μαθητές σχολείων από περιοχές που έχουν χτυπηθεί με δριμύτητα από την κρίση θα ενταχθούν στο πρόγραμμα επισίτισης και υγιεινής διατροφής που μπήκε πιλοτικά σε εφαρμογή πέρυσι από το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής & Εργασιακής Ιατρικής (Prolepsis) με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο γνωστός εισαγγελέας Φλωρίδης προειδοποιεί: Aν γίνουν μαζικοί πλειστηριασμοί θα είναι σαν 2η Μικρασιατική καταστροφή

Ως φρικτή εμπειρία περιγράφει ο πασίγνωστος εισαγγελέας Βασίλης Φλωρίδης τη διαδικασία των πλειστηριασμών που ζει καθημερινά στα δικαστήρια, προειδοποιώντας για όσα θα ακολουθήσουν, αν γίνουν μαζικοί πλειστηριασμοί.

Ξεσηκώθηκαν κατά της ΔΕΗ στη Νίσυρο

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι της Νισύρου για τις διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ και τις συχνές αυξομειώσεις της τάσης, οι οποίες έχουν δημιουργήσει ουκ ολίγα προβλήματα.