Σελίδες

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

H πολιτική γενεαλογία της βαναυσότητας

 H πολιτική γενεαλογία της βαναυσότητας

  • 0
     


  Του Χρήστου Γιανναρά
Δύο είναι μάλλον τα στοιχεία που κυρίως απωθούν ή φοβίζουν τον (ομαλού ψυχισμού) πολίτη στην περίπτωση της «Xρυσής Aυγής».

Είναι δύσκολη η πουτάνα η ανεργία. Ειδικά για «αφεντικά»…

Τα πάλαι ποτέ αφεντικά

Πάτρα: Εργοδότης χρωστούσε μισθούς και ζήτησε από την υπάλληλο να πουλήσει το οικόπεδο της



Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΙΣΠΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ...

 
...''ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ''...

Οι καλύτερες ατάκες του Γούντι Άλεν


Για το σεξ«Αν είναι το σεξ βρώμικο; Μόνο αν γίνεται σωστά»

Φωτογραφικό σαφάρι στη Νότια Αφρική

 Φωτογραφικό σαφάρι στη Νότια Αφρική

  • 0


 
Με φόντο τον «πολύχρωμο» ουρανό της Νότιας Αφρικής και πρωταγωνιστές ζώα, ο φωτογράφος Andrew Schoeman κατέγραψε με το φακό του μοναδικές εικόνες.

Δύο συντάξεις ειπράττει στη φυλακή ο Άκης


Ο Άκης Τσοχατζόπουλος συνεχίζει να εισπράττει χρήματα, μέσω συντάξεων, ακόμα και τη στιγμή που είναι υπόδικος και βρίσκεται πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

Ιταλία: Βρέθηκε η παλαιότερη σωζόμενη χειρόγραφη Τορά


Ένα μεσαιωνικό χειρόγραφο της Τορά, που πιστεύεται ότι είναι το παλαιότερο του είδους του που σώζεται μέχρι σήμερα, βρέθηκε κατά τύχη στα αρχεία της βιβλιοθήκης ενός ιταλικού πανεπιστημίου.

ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟ Π.Δ. ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ Ηλεκτρονική παγίδα για αυθαίρετα και φόρους


Πλήρη έλεγχο της κατάστασης των ακινήτων, τόσο για τον εντοπισμό αυθαιρεσιών και πολεοδομικών υπερβάσεων όσο και για φορολογικούς σκοπούς, θα έχει η πολιτεία με την εφαρμογή του θεσμού της ηλεκτρονικής ταυτότητας του κτηρίου.

Αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι τις 20 Ιουνίου και προβλέπει 48μηνη περίοδο με μηνιαία δόση μέχρι το 30% του εισοδήματος Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των δανείων και τις αλλαγές στον νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά


Την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τις ρυθμίσεις των στεγαστικών και άλλων ενυπόθηκων δανείων και τις αλλαγές στον νόμο Κατσέλη (υπερχρεωμένα νοικοκυριά), σύμφωνα με την εφημερίδα το «Εθνος».

Μένει για δύο χρόνια ακόμα η έκτακτη εισφορά


 Μένει για δύο χρόνια ακόμα η έκτακτη εισφορά

 
Για ακόμα δύο χρόνια, πέραν του αρχικού σχεδιασμού, και συγκεκριμένα έως το 2016, αναμένεται να εφαρμόζεται η εισφορά αλληλεγγύης, που κυμαίνεται από 1% έως 4% στο σύνολο των εισοδημάτων. Ακόμη παγιώνονται οι φόροι για εισοδήματα και περιουσία ενώ μόνιμο θα γίνει το χαράτσι στα ακίνητα από 1%ο έως 2%.

«Καταγγείλετε διεφθαρμένους υπαλλήλους και θα πάρετε μπόνους»

  
 Η κυβέρνηση σχεδιάζει να εφαρμόσει κίνητρα για την αποκάλυψη πράξεων διαφθοράς στον δημόσιο τομέα, μεταξύ των οποίων θα είναι και το μπόνους το οποίο θα δίνεται σε υπαλλήλους που προχωρούν σε μία τέτοια ενέργεια.