Σελίδες

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ Αρση της διακοπής υδροδότησης και αναστολή πλειστηριασμών από την ΕΥΔΑΠ

Σε νέα μέτρα κοινωνικής αλληλεγγύης προχωρά η ΕΥΔΑΠ, καθώς θα υπάρξει άρση κάθε διακοπής υδροδότησης για τα νοικοκυριά τα οποία βρίσκονται αποδεδειγμένα σε πλήρη οικονομική αδυναμία, ενώ θα γίνει και προσωρινή αναστολή των πλειστηριασμών ακινήτων των υδροληπτών.

Τα νέα μέτρα κοινωνικής αλληλεγγύης- τα οποία αφορούν μόνο νοικοκυριά και όχι επιχειρήσεις- θα έχουν διάρκεια ενός μέτρου, σύμφωνα με έγγραφο που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια». Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το «Βήμα», αυτά περιλαμβάνουν:
  • Προσωρινή καθολική αναστολή των πλειστηριασμών ακινήτων των υδροληπτών ανεξαρτήτως ποσού το οποίο οφείλεται.
     
  • Αρση κάθε διακοπής υδροδότησης όσων οικογενειών βρίσκονται σε αποδεδειγμένα πλήρη οικονομική αδυναμία για την εξόφληση ή και τη ρύθμιση των οφειλών τους προς την εταιρεία.
     
  • Εξαίρεση από το πρόγραμμα διακοπών υδροδότησης όσων οικογενειών βρίσκονται σε αποδεδειγμένα πλήρη οικονομική αδυναμία για την εξόφληση ή ακόμα και τη ρύθμιση των οφειλών τους προς την ΕΥΔΑΠ.
     
  • Εφαρμογή της διακοπής υδροδότησης μόνον όταν οι πάσης φύσεως ληξιπρόθεσμες οφειλές από καταναλώσεις υδροληψίας, πάγιο, υποχρεωτική κατανάλωση, αντικατάσταση υδρομέτρου, κατ' αποκοπήν εργασίες κτλ., αθροιστικά ή μεμονωμένα, υπερβαίνουν τα 500 ευρώ.
     
  • Προσωρινή αναστολή των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης (εξαιρουμένης της αποστολής ατομικών ειδοποιήσεων) που λαμβάνει η ΕΥΔΑΠ, με βάση τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, μέχρι του ποσού κύριας οφειλής 3.000 ευρώ για τους πελάτες οι οποίοι βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία, με την προϋπόθεση της έγκαιρης προσέλευσης των οφειλετών για τον διακανονισμό της αποπληρωμής των οφειλών τους σε δόσεις.


Πηγή:
http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου