Σελίδες

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Η παρέα των λύκων

Ο Zυλιεν Μπεντά έγραψε το 1927 το περίφημο έργο του για την «προδοσία των διανοούμενων». Αν επισκέπτονταν την Ελλάδα του 2014 θα το έκανε τρίτομο. Αν και «πνευματικοί άνθρωποι» που, ενώ η χώρα τους βουλιάζει, επιδίδονται σε καριερισμό του χείριστου είδους και όταν ο κόσμος ψάχνει λόγο και ερμηνεία σε όσα συμβαίνουν, υιοθετούν τις δικαιολογίες της εξουσίας, μουγκρίζουν σαν κτήνη και βγάζουν βόλτα την ημιμάθειά τους, δεν είναι πνευματικοί άνθρωποι.

Γιωργος Μαργαρίτης Δρόμοι Του Πουθενά


αυτοί συνεχίζουν να βολεύουν τα παιδια τους ...


Πληθαίνουν οι άποροι που καταφεύγουν στα συσσίτια...

Η εικόνα και μόνο, των ανθρώπων, αλλά κυρίως των μικρών παιδιών, να περιμένουν καρτερικά για ένα πιάτο φαγητό, ήταν ικανή, για να προκαλέσει «κόμπο στο στομάχι» στον οποιοδήποτε…

Η διαφορά!!!

Η υποβολή δήλωσης ΦΠΑ γίνεται αυστηρότερη -Ολες οι αλλαγές

Να βρει τη χρυσή τομή, όσον αφορά στη διαδικασία υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ και απόδοσης του φόρου, εξακολουθεί να αναζητά το υπουργείο Οικονομικών, διαπιστώνοντας μέρα με τη μέρα ότι όλες οι αλλαγές που έχουν γίνει έως σήμερα δεν έχουν αποφέρει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα ήτοι την αποκάλυψη της φορολογητέας ύλης και την είσπραξη του αναλογούντος φόρου από το Δημόσιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου το 25% των υπόχρεων εξακολουθεί να μην υποβάλλει δηλώσεις ΦΠΑ παρά τις οχλήσεις και τις απειλές από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ παράλληλα το 30% των εκτιμώμενων εσόδων εξακολουθεί να βρίσκεται στη "γκρίζα" ζώνη της οικονομίας καταλήγοντας στις τσέπες μικρών και μεγαλύτερων φοροφυγάδων.

Διακόσες ηλεκτρονικές κατασχέσεις σε ένα μήνα -Από ποιες περιοχές τα πρώτα «θύματα»

Πάνω από 200 οφειλέτες του Δημοσίου έπεσαν το τελευταίο διάστημα «θύματα» των ηλεκτρονικών κατασχέσεων στην πιλοτική εφαρμογή του περογράμματος.

«ΠΑΥΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ» Οι 21 επιβαρύνσεις του νέου φορολογικού

Την ανησυχία της για τα νέα φορολογικά βάρη του 2014 εκφράζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, ενώ παράλληλα αντιδρά «στα νέα πρόστιμα εξόντωσης των μικρομεσαίων».
Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΕΕ, «ο εμπορικός κόσμος ανησυχεί ιδιαίτερα για τις 21 ανατροπές με 1,7 δισ. πρόσθετα βάρη στη φορολογία εισοδήματος και κεφαλαίου που επιβαρύνουν φέτος όλους ανεξαιρέτως τους φορολογουμένους».

Ολα στο σφυρί για να σώσουν την κύρια κατοικία

Η κατάργηση της απαγόρευσης πλειστηριασμών για οφειλές ώς 200.000 ευρώ οδηγεί τους δανειολήπτες στο να «σκοτώσουν» τα υπόλοιπα ακίνητά τους. Μία χώρα ολόκληρη στο σφυρί. Μία χώρα που παρακολουθεί το τελευταίο διάστημα πώς μοιράζονταν τα εκατομμύρια σε «ημέτερους», σήμερα κρέμεται στο επισφαλές νομοθετικό πλαίσιο της προσωρινής προστασίας (;) της κύριας κατοικίας από ενδεχόμενο πλειστηριασμό.