Σελίδες

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Πότε θα ανοίξει η e-εφαρμoγή για ρύθμιση χρεών στην εφορία

Στα μέσα Νομεβρίου πρόκειται να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογούμενων προς το δημόσιο. Οι σχετικές διατάξεις ψηφίστηκαν την περασμένη εβδομάδα και αναμένεται η δημοσίευσή τους στην εφημερίδα της κυβερνήσεως τις αμέσως επόμενες ημέρες.


Η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κα Κατερίνα Σαββαϊδου έχει ήδη ξεκινήσει τη σύνταξη της σχετικής απόφασης η οποία θα ορίζει και τις λεπτομέρειες για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι φορολογούμενοι προκειμένου να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς το δημόσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση βάσει της οποίας θα ρυθμιστούν θα προβλέπει τα εξής:

-όλη η διαδικασία για τη ρύθμιση των οφειλών θα γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο. Θα πρέπει να υποβληθεί αίτηση στη σχετική εφαρμογή η οποία αναμένεται να «βγεί στον ιντερνετικό αέρα» όχι νωρίτερα από τις 10 Νοεμβρίου.

-το taxisnet θα εμφανίζει το συνολικό ποσό που θα μπορεί ο φορολογούμενος να εντάξει στη ρύθμιση. Είναι όλες οι οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2014 καθώς και αυτές που έχουν βεβαιωθεί έως την ίδια ημερομηνία ακόμη και αν δεν έχουν ακόμη λήξει οι δόσεις τους.

-θα πρέπει να έχουν εξοφληθεί ή ρυθμιστεί οι φορολογικές υποχρεώσεις που λήγουν στο τέλος Οκτωβρίου, όπως είναι η δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ. Για όσους δεν μπορούν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις του Οκτωβρίου θα τους δίνεται οδηγία να προχωρήσουν σε ρύθμιση για το ποσό των συγκεκριμένων υποχρεώσεων με την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.

-θα δίνεται η δυνατότητα στον οφειλέτη να επιλέξει τον αριθμό των δόσεων που επιθυμεί και το σύστημα θα τον πληροφορεί για το ύψος κάθε δόσης. Για τις οφειλές έως 15.000 (κεφάλαιο) θα δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης σε έως και 100 δόσεις. Για μεγαλύτερες οφειλές ο μέγιστος αριθμός των δόσεων θα είναι 72. Σε κάθε περίπτωση η μηνιαία δόση δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη από 50 ευρώ.

-ο οφειλέτης θα πρέπει να δηλώσει τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού από τον οποίο θα γίνεται αυτόματη πληρωμή κάθε δόσης.

-για τους φορολογούμενους που βρίσκονται ήδη σε ρύθμιση για τις οφειλές τους θα τους δίνεται το κίνητρο παροχής σε αυτές με μείωση κατά 20% των προσαυξήσεων και μάλιστα αναδρομικά.

Capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου