Σελίδες

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Υδρογονοενέργεια. Το τέλος της πετρελαιοκρατίας και της κεφαλαιοκρατίας. Γράφει ο Κώστας Λαμπος

«Ο καπιταλισμός δεν είναι πετυχημένος. Δεν είναι ευφυής,
δεν είναι όμορφος, δεν είναι δίκαιος, δεν είναι ηθικός.
Και δεν μας προσφέρει αυτά που υπόσχεται. Με λίγα λόγια,
τον αντιπαθούμε και αρχίζουμε να τον απεχθανόμαστε».

John Maynard Keynes


Όλοι ξέρουμε πως ζούμε σ’ ένα κόσμο ενεργειακά φτωχό, εχθρικό, καταστροφικό και επικίνδυνο. Ξέρουμε όμως πως ζούμε και σε ένα κόσμο που ασταμάτητα αλλάζει και μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο για όλους μας, φτάνει να ξέρουμε, όσοι έχουμε λόγο να τον αλλάξουμε, πως θα τον αλλάξουμε.

Σήμερα κρίνεται η απόλυση της καθηγήτριας που έπιασε τον γιο του Σαμαρά να αντιγράφει

Τεράστιες διαστάσεις και κυρίως πολιτικές παίρνει η υπόθεση της καθηγήτριας που έπιασε τον γιο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να αντιγράφει σε διαγώνισμα στο Κολλέγιο Αθηνών και σύμφωνα με καταγγελία δικιά της αλλά και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών  η ίδια οδηγείται στην απόλυση για αυτόν τον λόγο.

Manolis Lidakis - Astra mi me malonete


Θεσσαλονίκη: Αύξηση κατά 40% στις αιτήσεις για διανομή τροφίμων

Κατά 40% αυξήθηκε την τελευταία χρονιά ο αριθμός των αιτήσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης για τη δωρεάν διανομή τροφίμων την τελευταία χρονιά, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος που υλοποιείται κάθε χρόνο σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

"60.000 ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ" Περί προπαγάνδας και ελέγχου των μαζών

«Ο καλύτερος τρόπος να ελέγχεις τους ανθρώπους είναι να τους φοβίσεις».
Νόαμ Τσόμσκι

Roy Orbison& Elvis Presley - Pretty Woman -


Αλλάζει το σύστημα για την κατάθεση πινακίδων -Ολη η διαδικασία για την ακινησία των ΙΧ

Ερχονται αλλαγές εντός του 2014 στο σύστημα για την δήλωση και την άρση ακινησίας των αυτοκινήτων, αφού πλέον θα δίνεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους να κυκλοφορούν το όχημά τους για λιγότερους από δώδεκα μήνες και να επιβαρύνονται μόνο για τους μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους.

Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ Ο φόρος ακινήτων το 2014 θα πληρωθεί σε 6 δόσεις

Της Μαρίας Βουργάνα
Από τον Ιούλιο του 2014 και σε έξι μηνιαίες δόσεις θα αρχίσουν να πληρώνουν οι φορολογούμενοι τον νέο ενιαίο φόρο σε όλα τα ακίνητα.

Χ. Θεοχάρης: Δεν θα κάνουμε κατασχέσεις σε όσους χρωστάνε λίγα στην εφορία, εφόσον πληρώνουν "έναντι" 2-3% κάθε μήνα

Οι φορολογούμενοι που δεν χρωστάνε πολλά στην εφορία και δεν έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στη ρύθμιση των 48 ή των 12 δόσεων, δεν θα υφίστανται κατασχέσεις εφόσον πληρώνουν κάθε μήνα ένα μικρό ποσό έναντι, της τάξης του 2-3% ώστε να μειώνεται η συνολική οφειλή.

Αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο

Αύξηση 1,1 δισ. σημείωσαν τον Οκτώβριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων προς το δημόσιο. Ετσι το σύνολο των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών από τις αρχές του έτους ανήλθε σε 7,284 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.