Σελίδες

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Η ηλιθιότητα είναι αήττητη

«Ο Σαμαράς κυβερνά με επιτυχία στην πιο δύσκολη κρίση μετά την επανάσταση του 1821»

Η κυβέρνηση μας καλωσορίζει στην κόλαση. Της Αγγελικής Σπανού

Η στροφή είναι εντυπωσιακή: Εκεί που το Μέγαρο Μαξίμου διαφήμιζε το πρωτογενές πλεόνασμα ως διαβατήριο για το πέρασμα στη μεταμνημονιακή εποχή, εκεί που καλλιεργούνταν αισιοδοξία και προσδοκίες, η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για ρήξη με τους πιστωτές. Η διαβεβαίωση ότι εκτός από τα νέα μέτρα αποκλείονται και οι εκλογές απλώς δεν στέκει με όρους κοινής λογικής, γιατί είναι σαφές ότι μια κατάσταση οικονομικής αποσταθεροποίησης μπορεί να πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες πολιτικές εξελίξεις, είτε τις θέλουν είτε όχι οι δύο κυβερνητικοί εταίροι (που δεν είναι και βέβαιο ότι το βλέπουν με τον ίδιο τρόπο ο Α. Σαμαράς και ο Ευ. Βενιζέλος).

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΡΠΙΝΙΑΔΗΣ - ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΒΡΑΧΟΣ ΟΥΤΕ ΒΟΥΝΟ


Ο Αντώνης και τα κατηραμένα μέτρα

Θα το έχετε προσέξει, γιατί υποχρεούστε να το προσέξετε, ότι ο πρωθυπουργός μας ξεκινά σκληρή διαπραγμάτευση. Σύμφωνα με την κασέτα που παίζει σε όλα τα κανάλια εδώ και 2-3 μέρες, ο Αντώνης τρίζει τα δόντια στην τρόικα τονίζοντας τις σκληρές θυσίες της πατρίδος μας και του λαού μας και απαιτώντας να μην υπάρξουν νέα μέτρα. Μέχρι και γ@μѠ το κεφάλι μου μ@λάκα τους είπε για να καταλάβουν ότι μιλάει σοβαρά. Το δε πρωτοπαλίκαρο του ο Στουρνάρας είπε ότι έχει και plan B που...

ΠΕΤΡΑΙΑ ΠΕΛΛΑΣ Απαγωγή σε στιλ… Φαρ Ουέστ

Συνελήφθη σήμερα ένας 44χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 36χρονης στην Πετραία Πέλλας.

Απήχθη το 2010 και βρέθηκε σε καταυλισμό ανίκανων πολιτικών !!!

Dean Martin - Sway


Ιστορία της Τέχνης για αρχάριους!

Σε 3 λεπτά θα μάθετε να ξεχωρίζετε τους ζωγράφους, χάρη σ' αυτόν τον ξεκαρδιστικό οδηγό
Ένα ξεκαρδιστικό οδηγό για αρχάριους της τέχνης δημοσίευσε ένας χρήστης του Reddit κάνοντας την ιστορία της τέχνης να μοιάζει παιχνιδάκι.

Ρύθμιση «ανάσα» για τη συνταξιοδότηση ανέργων

Μειωμένη σύνταξη με 100 ένσημα ανά έτος, την τελευταία πενταετία, χορηγείται από το ΙΚΑ σε κατηγορίες ασφαλισμένων, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

Λύση για όλες τις εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησίες

Πάνω από 120.000 συνιδιοκτήτες ακινήτων σε όλη τη χώρα που έχουν χτίσει σε εκτός σχεδίου περιοχές σε εξ αδιαιρέτου οικόπεδα μπορούν πλέον να αποκτήσουν απόλυτη κυριότητα του κτίσματος που τους αντιστοιχεί και να προσδιορίσουν επακριβώς την περιουσία τους, μέσω της σύστασης κάθετης ιδιοκτησίας.

Τι αλλάζει στο σύστημα των αποδείξεων -Επιστρέφει η φοροκάρτα

Η φοροκάρτα επιστρέφει προκειμένου να ξεκινήσει από το νέο έτος νέο σύστημα συλλογής αποδείξεων ώστε οι φορολογούμενοι να μπορέσουν να εξασφαλίσουν μείωση φόρου η οποία θα φτάνει μέχρι και 40%. Οι συναλλασσόμενοι με την φοροκάρτα ή με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες θα εξασφαλίζουν μείωση φόρου μέχρι και 40%. Από την πλευρά του το οικονομικό επιτελείο περιμένουν πως η πάταξη της φοροδιαφυγής θα σημάνει για το Δημόσιο επιπλέον εισπράξεις τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ.

To χέρι στην τσέπη από αύριο βάζουν οι ασφαλισμένοι που θέλουν πρωτότυπα φάρμακα

Από την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού συμμετοχής στα φάρμακα των ασφαλισμένων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αφού σύμφωνα με υπουργική απόφαση, καταργείται η από κοινού συνεισφορά EOΠΥΥ- ασφαλισμένων.

ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ - ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ Ξεμπλοκάρουν 550 οικοδομικοί συνεταιρισμοί σε όλη τη χώρα

Του Κοσμά Ζακυνθινού
kzakinthinos@pegasus.gr
Στη χαρτογράφηση των περιοχών που θα ασκηθούν τα δικαιώματα περισσοτέρων από 450-500 χιλιάδων οικογενειών, οι οποίες έχουν τίτλους ιδιοκτησίας σε 550 συνολικά οικοδομικούς συνεταιρισμούς της χώρας, προσανατολίζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος.