Σελίδες

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Οι λαοί επιχειρούν να βγουν από τις φυλακές του χρέους

Της Ζέζας Ζήκου

Υπάρχουν περισσότερες αλήθειες στο εικοσιτετράωρο ενός ανθρώπου απ’ όσες σε όλες τις φιλοσοφίες, έλεγε ο ανατρεπτικός φιλόσοφος Ραούλ Βανεγκέμ. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα είναι πια φανερό πως αρκετές από τις αλήθειες αυτές τις έχουμε δει. Σιγά σιγά και ένας ένας, οι ευρωπαϊκοί λαοί επιχειρούν να βγουν από τις φυλακές του χρέους. Αλλά...

Πως αντιδρά ο κάθε λαός αν πέσει μια μύγα στον καφέ του!!!

Διαβάστε το,αξίζει!Τελευταίος και καλύτερος ο Έλληνας!!!

Γιαννιτσά: Δεν τον έσωσε ούτε ο... Άγιος Χριστόφορος!

Το  παρακάτω  περιστατικό και οι διάλογοι,  διαδραματίσθηκαν  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πταισματοδικείου Γιαννιτσών, μεταξύ δικαστή και κατηγορούμενου.

Φράνσις Φουκουγιάμα: Πότε θα εξεγερθούν οι μεσαίες τάξεις [ανάλυση]

Οι πολιτικές αναταράξεις που συγκλονίζουν ορισμένες χώρες τα τελευταία χρόνια έχουν έναν κοινό παρονομαστή: την αδυναμία των κυβερνήσεων να ανταποκριθούν στις ανάγκες της μεσαίας τάξης, γράφει ο διάσημος αμερικανός φιλόσοφος Φράνσις Φουκουγιάμα.

M'aresi na mi leo pola - Ipogia Reumata



Εντολή Σόιμπλε: Ολοι θα κυκλοφορούν με κοτσίδες

Κατόπιν εντολής του Σόιμπλε όλοι οι έλληνες θα πρέπει να κυκλοφορούν με κοτσίδες (γαλλικές ή γερμανικές) καθώς απαγορεύεται το «κούρεμα»

Τί θέλει να πεί ο ποιητής;

Τί λέγαμε πριν λίγες μέρες; Όταν δεν είναι στο προσκήνιο βυσσοδομεί!
Και είπε προχθές: ''Πάμε σε αλλαγή των γεωγραφικών δεδομένων της Ελλάδας με την Τουρκία'' !

Ο όρκος του Ιπποκρατη !!!


ΞΑΝΘΗ Μια... πλαζ κόσμος κυνηγούσε κλέφτη κινητού

Συνέβη σήμερα το πρωί, στην παραλία Μυρωδάτου Ξάνθης. Νεαρός αποπειράθηκε να κλέψει κινητό λουόμενου και βρέθηκε να τον... κυνηγά μια ολόκληρη παραλία κόσμος!

Καήκατε από τον ήλιο; Δείτε πως να το αντιμετωπίσετε..

Κάηκες από τον ήλιο, στο σώμα ή στο πρόσωπο...
και τρέχεις για την κατάλληλη κρέμα; Κι, όμως! Αυτό που χρειάζεσαι είναι... στην κουζίνα σου!

Αυστηρή προειδοποίηση Σαμαρά και στο κουνούπι-γίγας!

Να μη διανοηθεί να τσιμπήσει τουρίστες «γιατί θα το σκίσει στα δύο σα χασέ», προειδοποίησε το κουνούπι του Νείλου ο πρωθυπουργός, δείχνοντας για άλλη μια φορά, μετά τους ταξιτζήδες, ότι είναι αποφασισμένος να βάλει τάξη!

ΚΡΑΤΟΣ-ΤΙΜΩΡΟΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ Ξεπουλούν τα "διατηρητέα" ελέω φόρων!

Εξοντωτικούς φόρους για σπίτια που αίφνης το Κράτος τα ορίζει ως «διατηρητέα», καλούνται να πληρώσουν φέτος χιλιάδες ιδιοκτήτες. Εν μέσω κρίσης και χωρίς να αποκομίζουν κανένα εισόδημα από τα σπίτια που -πάππο προς πάππο- κληρονόμησαν για να κατοικούν και με κόπους συντηρούν –ακολουθώντας ειδικούς κανόνες που τους έχει επιβάλλει το ίδιο το Κράτος- το υπουργείο Οικονομικών τους ζητά επιπλέον να πληρώσουν και φόρους -"έκτρωμα", αναγκάζοντας τους ιδιοκτήτες διατηρητέων να τα εκποιήσουν «όσο-όσο» για να τα ...ξεφορτωθούν.

Ray Charles - Hit The Road Jack


Νέα κεραμίδα για τους φορολογούμενους -Ερχονται πρόστιμα φωτιά από την Εφορία

Νέος πονοκέφαλος για τους φορολογούμενους έρχεται με τις αλλαγές που δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών στις φορολογικές παραβάσεις, αφού οι συγκεκριμένες τροποποιήσεις που θα περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή θα προβλέπονται μεταξύ άλλων εξπρές δεσμεύσεις, κατασχέσεις, πλειστηριασμοί και πρόστιμα που θα κυμαίνονται από 300 έως 2.000 ευρώ.

Άργησε το καράβι; Πότε δικαιούστε αποζημίωση, επιστροφή χρημάτων, φαγητό και ύπνο

Τον περασμένο Απρίλιο το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας πέρασε νόμο στη Βουλή στον οποίο ενσωματώθηκαν όλες οι αλλαγές που διασφαλίζουν τα δικαιώματα των επιβατών. Ο νόμος θα «δοκιμαστεί» με την έναρξη της φετινής τουριστικής σεζόν. Δείτε τα δικαιώματά για να ξέρετε πώς να απαιτήσετε επιστροφή χρημάτων, αποζημίωση αλλά και κάλυψη των δαπανών για σίτιση και διανυκτέρευση. Ποιες ενέργειες πρέπει να κάνετε για να είστε διασφαλισμένοι

Πώς να ρυθμίσετε τις οφειλές σας στη ΔΕΗ σε 60 δόσεις

Η εφορία ξεκίνησε να μας ζητάει τα λεφτά για το χαράτσι των ακινήτων έτους 2013 με την 1η από τις πέντε δόσεις να εμφανίζεται στον λογαριασμό της ΔΕΗ. Οι περισσότεροι δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Μάλιστα, πολλοί από εμάς χρωστάμε ήδη στη ΔΕΗ για το ρεύμα. Τουλάχιστον αυτό, μπορούμε να το αποπληρώσουμε σε έως 60 δόσεις. Δείτε πώς.

Έρχονται κατασχέσεις εξπρές

Ο νέος Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών που θα κατατεθεί εντός της εβδομάδας στη Βουλή, προβλέπει πως σε περίπτωση που ο φορολογούμενος καθυστερήσει να πληρώσει του φόρους του η Εφορία θα μπορεί να προβαίνει σε κατάσχεση της περιουσίας του.

ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗ Που θα αγοράσετε σπίτια με.. 10.000 ευρώ

Σε πλήρη απαξίωση της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας οδηγεί η παρατεταμένη κρίση. Η δραματική υποχώρηση των τιμών των ακινήτων έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα, κυρίως για τα παλιά διαμερίσματα, που ουσιαστικά χάθηκε ένα μεγάλο μέρος των αποταμιεύσεων των Ελλήνων.