Σελίδες

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Τι έγινε ρε παιδιά; Μας απειλείτε με πραξικόπημα;



«Θα ήμασταν σαν την Αίγυπτο, εάν χρεοκοπούσαμε και βγαίναμε από το ευρώ, όπως υποστήριζαν κάποιοι», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. «Βλέπω τις εικόνες από την Πλ. Ταχρίρ και τα τανκς στο Κάιρο και θυμάμαι τον Λάκη και τον Αλαβάνο που εύχονταν να κάνουμε το Σύνταγμα-Ταχρίρ», έγραψε μετά από λίγο στο twitter ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Τι έγινε ρε παιδιά της κυβέρνησης, από την κυριλέ Κεντροδεξιά  των τεχνοκρατών, μέχρι την...

Η μεσαία τάξη βγαίνει στους δρόμους


Tου Philip Stephens

Kατά 1 δισ. άτομα θα αυξηθεί η μεσαία τάξη και θα φτάσει τα 3 δισ. μέχρι το 2020. Αυτοί οι πολίτες θα είναι πιο απαιτητικοί από τους κυβερνώντες. Θα ζητούν αλλαγές όπως γίνεται τώρα σε Τουρκία και Βραζιλία. Ποιοι πολιτικοί θα επιβιώσουν.

Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΒΙΤΟΡ ΓΚΑΣΠΑΡ ΑΠΕΤΥΧΕ Το παρασκήνιο της παραίτησης του αρχιτέκτονα της λιτότητας στην Πορτογαλία

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η παραίτηση του υπουργού Οικονομικών της Πορτογαλίας, Βίτορ Γκασπάρ όμως, οι λόγοι της αποχώρησης του τεχνοκράτη ΥΠΟΙΚ, «εκλεκτού» της τρόικας είναι πολλοί.

BILD Ιωάννινα: ''Η πόλη των απελπισμένων''

 
Η Bild ταξίδεψε στα Ιωάννινα, στην «πόλη των απελπισμένων».Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι στην πρωτεύουσα της Ηπείρου άνω του 70% των νέων ανθρώπων δεν έχει δουλειά και μάλιστα γράφει ότι η πόλη έχει τα χειρότερα ποσοστά στη ζώνη του ευρώ (!).
 

ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Το πρώτο "καυτό" ραβασάκι του καλοκαιριού

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η αποστολή στους ιδιοκτήτες ακινήτων των εκκαθαριστικών για την πληρωμή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας 2011-2012. Η καταβολή του φόρου θα γίνει σε 6 μηνιαίες δόσεις ενώ συνολικά αφορά περίπου 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων. Το φθινόπωρο θα ξεκινήσει και η αποστολή των εκκαθαριστικών για τον ΦΑΠ του 2013, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ Πατριάρχης Αλεξανδρείας: "Προσευχηθείτε για την Ορθοδοξία - Διερχόμαστε τις μυλόπετρες..."

Εντονη ανησυχία επικρατεί στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας μετά το πραξικόπημα στην Αίγυπτο και την καθαίρεση του ισλαμιστή Μοχάμεντ Μόρσι από το Στρατό της χώρας. Υπάρχουν φόβοι μήπως οι μουσουλμάνοι βάλουν στόχο το Πατριαρχείο, καθώς η κατάσταση έχει ξεφύγει στην πόλη και οι συγκρούσεις μεταξύ των υποστηρικτών του πρώην Προέδρου και όσων ήθελαν την ανατροπή του, οι οποίοι στηρίζονται πλέον από τις δυνάμεις ασφαλείας, είναι σφοδρές.

Οι θαλασσιές σου οι χάντρες - Δημήτρης Χορν

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΟΤΑΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ Η ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑΞΙΔΙΑ


Δικαίωμα αποζημίωσης, υπό προϋποθέσεις, εάν το ταξίδι τους καθυστερήσει ή ακυρωθεί θα έχουν από φέτος το καλοκαίρι οι επιβάτες των πλοίων αλλά και των υπεραστικών λεωφορείων και των πούλμαν στην χώρα μας. Ειδικότερα η ευρωπαϊκή χάρτα δικαιωμάτων των επιβατών επεκτείνεται και στους παραπάνω επιβάτες (εκτός των επιβατών αεροπορικών εταιρειών).

Εμείς τι κάνουμε;


Αζορ,Αζορ
Πλέον είναι φανερό σε όλους, ακόμα και τους πιο ηλίθιους, ότι το Δόγμα του Σοκ και η παρελκόμενη προπαγάνδα που αυτό επιβάλει, είναι σε πλήρη εξέλιξη. Τελευταίο δείγμα, η χθεσινή εθνική ταπείνωση, που σήμερα παρουσιάζεται σαν μια τεράστια επιτυχία, μη σου πω και παγκόσμιου βεληνεκούς.

Εγκλωβισμένοι σε γραφειοκρατία οι συγγενείς Λήμνος: Ταλαιπωρία ακόμη και μετά θάνατον...

 

Τι καταγγέλει το οικογενειακό περιβάλλον του θανόντος

Για μερικούς η κρίση δεν θα τελειώσει ποτέ


«…Εγώ βαθιά νομικά ποτέ δεν έμαθα. Ούτε και μου χρειάστηκαν ποτέ. Τελείωσα την Σχολή το ’87, άνοιξα γραφείο το ’90 – μη φανταστείς καμιά χλιδή, τρίαντα τετραγωνικά στην Κάνιγγος, με κοινόχρηστη τουαλέτα.

Bob Marley- No Woman No Cry with lyrics

Η επιστημονική διάλυση ενός μύθου – Μπουρμπουλήθρες το τέρας του Λοχ Νες


Η περίφημη Νέσι, το διάσημο τέρας του Λοχ Νες, σύμφωνα, με τον Ιταλό γεωλόγο Λουίτζι Πικάρντι δεν υπήρξε ποτέ. Και όσοι λένε ότι είδαν με τα μάτια τους κάτι να υπάρχει μέσα στη λίμνη; Υπάρχει επιστημονική εξήγηση.

Πρώτο πανελλήνιο δεδικασμένο - Ψαλίδι σε δάνειο της Εργατικής Εστίας


Ψαλίδι σε δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας αποφάσισε το Εφετείο για υπερχρεωμένο δημόσιο υπάλληλό.

«Η δουλειά της ζωής μου»: Οι Γερμανοί δελεάζουν νέους από όλη την Ευρώπη για να εργαστούν εκεί

Ενα νέο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας εγκαινίασε πρόσφατα η Γερμανία για να προσελκύσει τους νέους της Ευρώπης, διπλωματούχους ή όσους ενδιαφέρονται για το γερμανικό μοντέλο εναλλασσόμενης κατάρτισης, την ώρα που οι γειτονικές χώρες πλήττονται από υψηλά επίπεδα ανεργίας.

Οι παγίδες του νέου φορολογικού


Παρελθόν θα αποτελέσει από το 2014 το μέτρο των αποδείξεων, το οποίο ταλαιπώρησε τα τελευταία χρόνια τους φορολογούμενους, ενώ αλλάζει ριζικά το σύστημα παρακράτησης ή προκαταβολής φόρου, σύμφωνα με το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που έθεσε σε διαβούλευση το υπουργείο Οικονομικών.

Πώς επουλώνονται οι «πληγές» της Γης μετά από σεισμό


Με τη βοήθεια επιστημονικών οργάνων που είχαν «ταφεί» σε βάθος μισού χιλιομέτρου, στην Κίνα, ερευνητές παρατήρησαν για πρώτη φορά με ποιον τρόπο κλείνει ένα γεωλογικό ρήγμα μετά από μεγάλο σεισμό.

Να γιατί πρέπει να πίνετε νερό κάθε πρωί με άδειο στομάχι


Αναμφίβολα όταν πίνουμε αρκετή ποσότητα νερού κάθε μέρα απολαμβάνουμε πολλά πλεονεκτήματα.
Όταν όμως πίνουμε νερό κάθε πρωί με άδειο στομάχι τότε αυξάνονται οι θετικές επιδράσεις του νερού στον οργανισμό μας για πολλούς και διαφόρους λόγους.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Μπλοκάρουν την επιστροφή φόρου εισοδήματος σε χιλιάδες πολίτες

 
«Μπλόκο» στις επιστροφές φόρου εισοδήματος, ανεξαρτήτως ποσού, βάζει και φέτος το υπουργείο Οικονομικών. Οι επιστροφές φόρου θα περνούν από ηλεκτρονικό «κόσκινο» και θα δίνονται στους φορολογούμενους μετά από διασταύρωση των στοιχείων της φορολογικής δήλωσης.

ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΙΕΣΕΙΣ Απίστευτες αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος που μόλις ανακοίνωσαν!

 
Απίστευτο κι όμως ελληνικό. Ενα μόλις 24ωρο μετά την ανακοίνωση του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, και υπό τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει... αλλαγές.

Ψυχρολουσία με νέο «κούρεμα» στο εφάπαξ

Το βοήθημα θα παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις ανάλογα με το έτος εξόδου στη σύνταξη