Σελίδες

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Κλειστά τα καταστήματα - στους δρόμους βγήκαν οι έμποροι της Δράμας


Με σύνθημα «Μια μέρα και μια νύχτα για την Δράμα», ο εμπορικός σύλλογος και η ομοσπονδία οργανώνουν Πανδραμινή κινητοποίηση. Έμποροι και επαγγελματίες φέρονται αποφασισμένοι να ξεκινήσουν μια προσπάθεια συστράτευσης και συσπείρωσης όλων των Δραμινών ανεξαρτήτως επαγγέλματος. 

Tα καταστήματα  είναι κλειστά και οι έμποροι στους δρόμους. Αυτή την ώρα  πραγματοποιήται η συγκέντρωση  έξω από το Επιμελητήριο Δράμας …και συνεχίζεται με πορεία προς το ΤΕΒΕ και το διοικητήριο και Δημαρχείο.
30 10 13 NO1
Η ανταπόκριση στο κάλεσμα του εμπορικού συλλόγου και της ομοσπονδίας ήταν συγκινητική, καθώς τόσο στο κέντρο όσο και στην περιφέρεια τα καταστήματα έκλεισαν μια μέρα και μια νύχτα με την προσδοκία, να μην κλείσουν για πάντα. Αντιδρώντας στην πολιτική των κατασχέσεων και της αδυσώπητης φορολογίας, που καθημερινά λυγίζει 100δες φορολογούμενους , συγκεντρώθηκαν το πρωί στο Επιμελητήριο και στην συνέχεια πορεύτηκαν στα γραφεία του ΟΑΕΕ.

30 10 13 no4

Τους διαδηλωτές συνόδευαν σε όλη την πορεία δεκάδες Ταξί, Αστικά Λεωφορεία α και Βυτιοφόρα. Αμέσως μετά την συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΟΕΕΒΕ η πορεία κατευθύνθηκε στο Διοικητήριο, όπου οι διαδηλωτές απέκλεισαν τις εισόδους σε υπαλλήλους και κοινό. Εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων μίλησαν για τους λόγους της κινητοποίησης αλλά και την αναγκαιότητα της συλλογικής συμμετοχής. Άλλη μια στάση –συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από το Δημαρχείο, όπου ο Δήμαρχος Κυριάκος Χαρακίδης, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του.
30 10 13 no6

Στην συνέχεια η πορεία πέρασε από το κέντρο της πόλης, όπου σημειώθηκαν μικροεντάσεις καθώς λίγα μόνο καταστήματα ήταν ανοιχτά. Οι Διαδηλωτές αντέδρασαν εκφράζοντας την αποδοκιμασία τους τόσο στους καταστηματάρχες όσο και σε όσους πελάτες ήταν εκείνη την στιγμή παρόντες. Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε κατάστημα ξένων συμφερόντων στην οδό Ζερβού δεκάδες διαδηλωτές πέρασαν στο εσωτερικό, καλώντας τους υπεύθυνους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση και να κατεβάσουν ρολά. Τα ρολά κατέβηκαν για λίγο, και έως ότου η πορεία απομακρυνθεί από την οδό Ζερβού.
30 10 13 no9

Με σύνθημα στηρίζουμε αυτούς που μας υποστηρίζουν, οι διαδηλωτές έφθασαν στο Κεντρικό Σουπερ Μάρκετ «Γουντζίδη», όπου απέκλεισαν για λίγο τις εισόδους . Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο 2 καφετέριες (Καφέ Παντελίδη και Καρτάλη) στο κέντρο της πόλεις λειτούργησαν ενώ από τα μεγάλα σουπερ μάρκετ έκλεισε μόνον αυτό του «Μασούτη».
30 10 13 no 8
Το απόγευμα, καλούνται οι Δραμινοί κάθε ηλικίας στην πλατεία ελευθερίας, όπου μεταξύ άλλων θα αναβιώσουν σκηνές από το μεταναστευτικό ρεύμα της δεκαετίας του 50 και του 60.

Read more:
Seleo.gr News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου